VERSLAG: Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall

Podiuminfo was aanwezig bij Angus & Julia Stone in Heineken Music Hall voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Anjelica Hollen  

Angus & Julia Stone

“If we mess this up you are allowed to throw things at us,” zegt Angus Stone woensdagavond halverwege het concert in de Heineken Music Hall. Hij en zijn zus Julia Stone staan op het punt om een nieuw nummer te spelen dat ze bijna nog nooit gespeeld hebben. Het is alsof het publiek een kijkje in de oefenruimte gegund wordt. En dat gevoel blijft eigenlijk de hele avond. Angus & Julia maken van de Heineken Music Hall een oefenruimte met een mooie lichtshow en een paar duizend mensen voor hun neus.

Doordat Angus & Julia zelf zo relaxed op het podium staan slaat deze sfeer over op het publiek. Dit heeft vooral een goed effect op de muzikanten, die ter plekke een aantal nummers in de setlist wijzigen, en op de show maar een enkele keer is het ook wat vreemd. Tijdens het mooie 'The Wedding Song' bijvoorbeeld, dat Julia Stone in haar eentje zingt om broer Angus even te ontzien omdat hij een hoestbui krijgt. Tijdens dat nummer klinkt er bij de regel “and we'll make lots of babies on the beach”. Dat beeld werkt blijkbaar op de lachspieren van de nuchtere Nederlanders in de zaal want er klinkt ineens veel gegrinnik uit de zaal.

Tijdens de rest van de show staat vooral het nieuwe album centraal. Dat lijkt een logische keuze want de nummers op de laatste titelloze plaat van het Australische duo zijn harder en energieker dan de muziek op de vorige platen, waardoor het beter werkt in een relatief grote zaal als de Heineken Music Hall. Muzikaal zijn er geen uitschieters maar ook geen minpunten. De pauzes tussen de nummers en de stiltes die dan vallen is iets waar het duo wel aan moet werken want daardoor moet het publiek steeds weer opnieuw in de show komen.

Maar Angus & Julia Stone heeft iets dat geen enkele andere band heeft en dat is Julia Stone. En net als op het laatste album steelt zij ook live de show. Wanneer zij haar zoete meisjesachtige zang- en spreekstem laat horen ben je bereid ze alle schoonheidsfoutjes te vergeven. Dansend voor een achtergrond van blauw en rood licht en rook, sierlijk met haar armen bewegend tussen de muzikanten door lopend, trekt ze zelfs wanneer ze niet zingt de aandacht naar zich toe. Daarbij is zij ook degene die het publiek vermaakt met grapjes en anekdotes en de momenten waarop de spotlight alleen op haar gericht is, zoals bijvoorbeeld tijdens de John Travolta & Oliva Newton John cover van 'You're The One That I Want', kunnen niet lang genoeg duren.

Angus & Julia Stone is op z'n best met heel veel Julia en een klein beetje Angus en die balans is woensdagavond in de Heinken Music Hall prima.

FOTOGRAFIE: Bas van der Vorm  

Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall Angus & Julia Stone foto Angus & Julia Stone - 26/11 - Heineken Music hall
 
 

MOSS - 26/11 - TIVOLIVREDENBURGGisteravond gaf Moss zijn laatst show van de tour dit najaar in de Ronda van...

CHRIS REA - 25/11 - CARRE Dit keer geen nieuw album, wel een tournee van Chris Rea . Onder de noemer...