VERSLAG: Tonight Alive - 16/8 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

Tonight Alive

Tonight Alive is uitgeroepen toen één van de beste tien bands van Australië. Tonight Alive is hot. Vooral in Engeland en Amerika hebben ze veel uitverkochte headline shows, maar hoe zit dat in Nederland? De band weer de oude zaal van Melkweg niet uit te verkopen, maar weten de ”aussies” te overtuigen?

In navolging van andere female fronted bands zoals Paramore, No Doubt en Avril Lavigne ontstond Tonight Alive in 2008 in Sydney. De band bestaat uit leadzangeres Jenna McDougall, gitaristen Jake Hardy en Whak Taahi, bassist Cam Adler en drummer Matt Best.

De band opent met 'The Edge', de soundtrack van de nieuwe Spiderman film. Jenna’s stem klinkt krachtig en levendig. Alle hoge tonen zijn raak. De band om Jenna barst van de energie en speelt op hoog niveau.

Tonight Alive wordt vaak in één adem genoemd met Paramore. Maar waar Hayley Williams en haar mannen gekozen hebben voor een meer 'poppy' kant, duikt Tonight Alive meer de poppunk hoek in.

De goedlachse Jenna is een perfect tieneridool. De jonge fans kijken tegen haar op en willen ook het imago van een rockchick. Veel meisjes hebben een 'tattoo bandje’ (choker) om hun nek, waar Jenna regelmatig mee pronkt op haar Instagram account.

'Wasting Days' is speciaal voor de fans van het eerste uur. Dit nummer stamt uit 2009 en wordt luidkeels meegezongen. Vervolgens verlaten de bandleden het podium en komt Jenna in haar eentje terug met een akoestische gitaar. "Ik ga nu iets doen wat nieuw voor mij is." Ze zingt 'Amelia’ en begeleidt zichzelf op gitaar. De band komt weer bijeen en speelt 'The Other Side', een nummer dat ze al een hele poos niet hebben gespeeld, aldus Jenna.

Met de catchy melodieën en harmonieën geeft Tonight Alive een spetterende show. De muziek gaan erin als koek, iedereen zingt en gilt braaf mee als dat van hen wordt verlangd. En het allerbelangrijkste: zowel de band als het publiek is dol enthousiast. De trouwe fans genieten van elke minuut van de set. Deze band snapt het. Alles klopt en Jenna maakt het plaatje compleet.

Tonight Alive sluit af met 'Lonely Girl'. Helaas komt er geen toegift. Na een uurtje is het alweer gedaan. De pakkende songs blijven in je hoofd hangen, lang nadat je ze hebt gehoord.

 

EEFJE DE VISSER - 23/8 - ARTISSinds 2003 vieren zij de zomer door Artis elke zaterdagavond tot...

DAVE HAUSE Stond Dave Hause afgelopen weekend nog op Lowlands, vanavond staat hij als...