VERSLAG: Mac DeMarco - 15/5 - Melkweg

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Mac DeMarco

De Canadees Mac DeMarco weet op zijn albums altijd een bijzonder relaxte sfeer neer te zetten.
Ook al zingt Mac over een vader die drugs fabriceert in een kelder, dan nog weet hij je het gevoel te geven dat het altijd goed komt. Met fijne zomerse gitaardeuntjes en teksten over vriendinnen en sigaretten lijkt de multi-instrumentalist zich nooit ergens echt zorgen over te maken. Iets waar de Canadees zich mee onderscheidt.

Op het podium blijkt Mac DeMarco met zijn drie bandleden vooral een goede entertainer. Als een onbenul komt hij het podium oplopen en ook zijn gehele verschijning werkt op de lachspieren.

Door de act die DeMarco neerzet op het podium komt de sfeer van de platen extra tot leven. Die sfeer blijft de gehele show hangen: het is een clown en een goede ook. Hij weet een perfecte sfeer neer te zetten waarbij iedereen zich vrolijk en relaxt voelt. Natuurlijk ontbreken de ingestudeerde grappen niet, maar ze worden met zoveel sarcasme gebracht dat het niet irriteert. De hele verschijning in combinatie met de muziek en lichtshow geven een 90's gevoel. Er is veel rook, Mac's haar zit 90's, de synthesizers klinken zo. Vooral bij 'Chamber of Reflection' en 'Passing Out Pieces' ziet DeMarco eruit alsof hij rechtstreeks uit de serie 'Save By The Bell' komt gelopen.

Helaas stort soms de muziek toch in elkaar doordat er te veel echo's door elkaar lopen. Met name de zang valt weg in de brei van galm. Ondanks dat is de frontman wel goed bij stem en dat is vooral te merken bij de kleinere nummers. Zo is de uitvoering van 'Still Together' prachtig met de hoge noten die geraakt worden. Voor de rest kabbelt het concert zoals verwacht heerlijk voort met opener 'Salad Days', 'Cooking Up Something Good' en 'Ode To Viceroy'.

De toegift bestaat alleen uit een cover van Neil Young. Tijdens Unknown Legend roept DeMarco ons op om respect te uiten naar zijn landgenoot. 'In our country we have a lot of respect for this man. I want you to kneel for Neil Young!' De boodschap komt binnen en de gehele vloer zit op zijn knieën. Act of niet, het werkt wel. Na een uur vermaak zijn de grappen op en neemt de band afscheidt van de fans op de voorste rij. Misschien wat kort maar op deze manier wil je alleen nog maar meer chillen met deze onbezorgde Canadees.

 

CLOUD NOTHINGS - 19/5 - MELKWEGMet het nieuwe album 'Here And Nowhere Else' klinkt Cloud Nothings meer naar...

MICHAEL FRANTI & SPEARHEAD - 19/5 - PARADISO Michael Franti & Spearhead bezochten Nederland voor twee optredens. Wij...