VERSLAG: Intergalactic Lovers - 19/3 - Paradiso

VERSLAG: Marco Vlot  

Intergalactic Lovers – 19/3 – Paradiso

Wat komen er toch veel goede bands uit België! Van oudgedienden als dEUS en Millionaire (kom nou terug!) tot aan de nieuwere lichting met Balthazar, Intergalactic Lovers en vele anderen gaat het om bands die perfecte popnummers met een experimenteel randje en een volledig eigen geluid kunnen schrijven. Intergalactic Lovers doet dit sinds enige jaren en hebben onlangs hun tweede album Little Heavy Burdens uitgebracht. Vanavond presenteren ze dat in een uitverkochte kleine zaal van Paradiso.

Met ‘Lost Message’ en ‘Northern Rd’ opent de band met twee nieuwe nummers. Meteen wordt duidelijk dat de heren en dame het schrijven van sfeervolle, donkere popliedjes niet verleerd zijn. En wat hebben ze met zangeres Lara Chedraoui toch een sterke troef in handen! Maar de invloed van gitarist Maarten Huygens mag zeker ook niet onderschat worden. Zijn geluiden bepalen grotendeels de sfeer van de nummers.

De rest van de set wisselen oude en nieuwe nummers elkaar af, vaak door Lara op bijna onbeholpen wijze aangekondigd. Het contrast tussen hoe ze tijdens het zingen opgaat in de nummers en hoe ze tussen de nummers door soms niet uit haar woorden komt, bijvoorbeeld bij het voorstellen van de band, is ontwapenend. Het maakt haar performance alleen maar ‘echter’.

‘Shewolf’ en ‘Delay’ tonen aan dat de vorige plaat, Greetings & Salutations zeker ook niet mis te verstaan is. Na krap een uur is het optreden met toegift ‘The Fall’ alweer voorbij. De band verlaat het podium om in de zaal hun fans te woord te staan. Eigenlijk is het optreden veel te kort, maar ja, om 22:00 staat er alweer een andere band geprogrammeerd in de kleine zaal. Jammer, want Intergalactic Lovers heeft hierdoor een aantal prachtige nummers moeten overslaan (een zekere recensent had graag ‘Bruises’ gehoord). Nou ja, des te meer reden om ze binnenkort nog eens te bekijken.

 

CHVRCHES - 19/3 - PARADISOHet afgelopen jaar brachten ze hun debuutalbum The Bones Of What You Believe...

THE VEILS - 13/3 - EFFENAAR The Veils trekt in maart weer door Nederland voor een kleine tournee....