VERSLAG: Haim - 3/3 - Paradiso

VERSLAG: Marco Vlot  

Haim – 3/3 – Paradiso

De gezusters Haim zijn inmiddels graag geziene gasten in de Nederlandse concertzalen, en wederom verkopen ze moeiteloos Paradiso uit. Vanavond nemen ze het Britse Jungle mee.

Deze band genereert dankzij videoclips voor 'Platoon' en 'The Heat' de nodige buzz op Internet en staat zelfs op de longlist van de BBC Sound of 2014. Gezien het feit dat Haim de winnaars zijn van de Sound of 2013 zou alleen op basis daarvan al gezegd kunnen worden dat we dit jaar meer van Jungle gaan horen. Aan de muziek zal dat in ieder geval niet liggen. Samples, beats, percussie, een stevige bas en bijna Bee Gees-achtige vocalen vormen samen een dansbaar en uitermate hip geheel.

Dan Haim. Nu het aantal optredens in Nederland in de afgelopen anderhalf jaar de 10 begint te naderen is er weinig dat er nog niet gezegd is. De dames zien er bevallig uit en weten daarnaast ook nog eens goed de weg op hun instrumenten. En als ze ergens goed in zijn, is het liedjes schrijven. Debuutalbum Days Are Gone staat namelijk vol met pakkende hits waarbij je erg stevig in jouw schoenen moet staan om niet in beweging te komen. Vanaf opener 'Falling' wordt ook duidelijk dat de dames live een flinke scheut gitaar aan de nummers toevoegen waardoor het vanavond een heuse rockshow wordt.

Tussen de nummers door is het een gezellige boel op het podium met bassiste Este. Zo nodigt ze het publiek uit bij een jamsessie zoals dat er bij hen thuis aan toe zou gaan, waarna wederom het volume van de gitaren flink opengaat. Zij en haar zussen aarzelen niet als er een grap te maken is. Het publiek is er dol op. Het is vanavond dan ook lastig om Paradiso niet uitermate vrolijk te verlaten, ondanks dat enorme rijen bij de garderobe.

Het gaat snel met Haim. Het debuutalbum is nog geen jaar oud en ze zijn regelmatig in ons land te zien. Komende zomer doen ze ook weer de nodige festivals aan, waarbij Nederland vast niet overgeslagen wordt. Aangezien de show van vanavond niet wezenlijk verschilt van eerdere optredens is het de vraag wat de volgende stap in de ontwikkeling van Haim gaat worden. Met het talent op het podium moet dat echter goed komen. Wellicht spelen ze de volgende keer dat ze in Amsterdam zijn in de Heineken Music Hall?

 

GAVIN DEGRAW - 4/3 - HMHTot in de nok is de Heineken Music Hall ook dit maal weer gevuld voor de...

BLACK STONE CHERRY - 3/3 - TIVOLI Vuige rock & roll in je mik vanavond in Utrecht. Samen met Black Bottle Riot...