VERSLAG: Stromae - 23/01 - Vredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Stromae in Vredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG: Marleen de Roo  

Stromae

Wie hem onlangs in een van de vele TV shows heeft gezien, weet: Stromae is een entertainer. Een verhalenverteller. Iemand die niet alleen een nummer zingt, maar het verhaal ook uitbeeld met emoties, dans en gezichtsuitdrukkingen. Dit geldt ook voor zijn show vanavond in Utrecht. Hoe hij moeiteloos schakelt van een dronkaard naar een model op een catwalk.

Juist dat toneelspel maakt dat het concert vrijwel geen enkele keer saai wordt. Zijn zang is niet altijd even optimaal, maar er zijn geen valse noten. Het is ook niet altijd makkelijk om goed te blijven zingen, terwijl je huilend over het podium rolt. Toch laat hij ook vanavond zien dat hij wel degelijk een geschoolde zanger is, als hij diverse toonhoogtes aanneemt in een duet met zichzelf.

Vredenburg, waar de helft van de zaal bestaat uit zitplaatsen, is wellicht niet het meest aantrekkelijke podium voor een concert waar de artiest zoveel van het publiek vraagt. De bezoekers variëren van jonge kinderen met hun ouders tot aan een groepje verdwaalde dertigers die niet weten hoe de man op het podium heet (“Formidable toch?”), maar als Stromae met het nummer 'Humain de l'eau' in gebrekkig Nederlands iedereen vraagt om te staan en te marcheren naar links, gaan ze ook op de tribunes massaal in de benen. Het springen en dansen dat volgt bewijst hoeveel overmacht de Franstalige Belg heeft. Hoewel hij niet altijd even goed te verstaan is –Frans, Engels Nederlands door elkaar – zoekt hij continue interactie met het publiek. Hij zet ook regelmatig de lichten op het publiek, zodat het contact heel persoonlijk wordt.

Tegen het einde van de set komen de hits. 'Formidable', waarbij letterlijk van de bühne afgedragen moet worden. 'Alors on Danse' ,waarbij hij het hele publiek aan het dansen krijgt en 'Papaoutai' zorgt voor trillende vloeren in Vredenburg. Stromae leeft, ademt, proeft het podium, dat is zijn thuis.

FOTOGRAFIE: Paul Barendregt  

12
Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg Stromae foto Stromae - 23/01 - Vredenburg
 
12
 

DE STAAT - 23/1 - TIVOLIDeze week meldde Podiuminfo dat het pand Tivoli Oudegracht in juni gesloten...

MAROON 5 - 20/1 - ZIGGO DOME Het is alweer even geleden sinds de wereldwijde doorbraak van Maroon 5 met...