VERSLAG: Alter Bridge - 3/11 - HMH

Podiuminfo was aanwezig bij Alter Bridge / Halestorm in Heineken Music Hall voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Marije van Haarlem  

Alter Bridge

Komend jaar vieren ze een 10-jarig jubileum terwijl de wereld een deel van hen nog voor een lange tijd heeft gekend als Creed - de band wordt alweer voor de derde maal verwelkomd in de Heineken Music Hall als Alter Bridge.

Halestorm
Een verrassend voorprogramma van een relatief onbekende band. Zo luidde de meeste reacties zowel voor- als achteraf van deze korte energieke show. Daarbij heeft vooral de actief springende drummer en de zangeres een indruk achter gelaten, waarbij laatstgenoemde zo in het rijtje kan bij bands als Arkona.

Alter Bridge
De Heineken Music Hall is inmiddels geen onbekende plek meer voor de Amerikaanse rockband. Zo brachten ze een paar jaar geleden nog een live-dvd uit van het optreden in de zaal. De hechte fanbase in Nederland doet ze zelfs zo goed dat er vanavond ook weer camera's bij zijn.

Ergens is dat vrij jammer; de spontaniteit van de avond vervliegt deels met zanger Myles Kennedy zijn pogingen om ons er elke seconde uit te laten zien als een uitzinnige menigte. Klap, juich, zing! Terloops noemt hij deze geliefde plek met herinneringen, waar ze inmiddels op hun gemak zijn. Oh, wordt er weer gefilmd? Dat wisten we écht niet!

Dat terzijde krijgen we een volwaardige show voorgeschoteld, met onheilspellende intro en het breken van de stilte met Kennedys' en Tremontis' gitaarspel. De avond is vooral gewijd aan het nieuwe album 'Fortress', een spannende release voor deze mannen. Van eerdere albums weten we dat Tremonti een flinke vinger in de pap heeft gehad en zo ook voor deze laatste. Met 'Fortress' gaat Alter Bridge een hardere, donkere kant op binnen de grenzen van rock en dat gaat ze net als de voorgangers erg goed af; de HMH zingt het gloednieuwe album nu al knap mee.

Het lijkt er vanavond op dat Tremonti eindelijk wat meer eer toegeschoven krijgt, aangezien het publiek het grootste applaus bewaard voor zijn immense gitaarsolo's en primeur als frontzanger tijdens het nummer 'Waters Rising'. Gelukkig houdt vooral de combinatie van Kennedy zijn fenomenale stem met gigantisch bereik en Tremonti zijn knappe gitaarspel de hele avond levende in de chemie die Alter Bridge heet.

Nummers als 'Blackbird' spreken boekdelen over deze chemie en de unieke sound, dit is nooit gemaakt om een hit te worden, maar om het maximale te halen uit een song die perfect in elkaar zit. Streven naar een nummer 1 hit of de grootste stadions zit ze niet in het bloed, maar muzikale kwaliteit en groei zijn zichtbaar belangrijk. De waardering van de fans hiervoor is groots, zowel tijdens de bekendere nummers 'Broken Wings' en 'Rise Today' als het gloednieuwe stadionwaardige 'Calm The Fire'.

Zelfs het spontaan ingeplande akoestische duet 'Watch Over You' kon de plank niet meer mis slaan. Een onuitputtelijk mooie stem in zoveel verschillende akkoorden dat je er duizelig van wordt, Guns 'N Roses sidekick Myles Kennedy kan na vandaag tot een van de beste zangers van deze tijd genoemd worden. En daarbij Tremonti tot een van onze generatie beste gitaristen - en Alter Bridge een van de grootheden van deze tijd. Want niemand draait over veertig jaar nog Green Day of 30 Seconds To Mars - maar een band die een brug slaat tussen metal, rock en tijdloze nummers wel.

FOTOGRAFIE: Bas van der Vorm  

Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Alter Bridge foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Halestorm foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Halestorm foto Alter Bridge - 3/11 - HMH Halestorm foto Alter Bridge - 3/11 - HMH
 
 

AUSTRA - 5/11 - TIVOLIAustra trok met een nieuwe plaat op zak weer eens richting Nederland....

CRYSTAL FIGHTERS - 31/10 - VREDENBURG Crystal Fighters is bezig met een wereldwijde Cave Rave en kwam ook voor een...