VERSLAG: Midnight - 18/10 - 013

VERSLAG: Bas van Poppel  

Midnight + Herder + Acid Deathtrip + Villainy

Het is vrijdagavond 18 oktober, een mooie avond voor een pot metal. De rij buiten de Tilburgse 013 is vanavond echter voor reggae grootheid Shaggy en door de kleine deur verderop komt bij aankomst een smerig gitaargeluid naar buiten: daar moeten we zijn.

Als eerste van maar liefst vier bands speelt het Limburgse Villainy. Het sterk door Celtic Frost geïnspireerde trio staat voor een klein publiek te spelen, dat nog niet wakker is vanavond. Desondanks is duidelijk te horen hoe de band steeds beter wordt, het is slechts wachten op het debuut album, waarmee deze jongens wel eens veel aandacht kunnen gaan krijgen.

Acid Deathtrip uit Noord Holland is weer eens afgereisd naar het zuiden. Vooraf aangekondigd als sludge/doom band leek de groep niet helemaal tussen de andere bands te passen, maar het viertal heeft veel in huis. De tempowisselingen en rauwe vocalen onderscheiden Acid Deathtrip van menig genregenoot en live beukt Acid Deathtrip als een tank door de zaal.

Supergroep? Bij de leden van Herder komen we ervaring tegen van Aborted, Dr.Doom, Urfaust en Born From Pain! Of de groep vanavond werk speelt van de laatste EP of het twee jaar oude debuutalbum is niet makkelijk te horen maar maakt ook weinig uit, deze band heeft maar één tempo: hard!

Midnight staat niet vaak in Europa. Naast Londen en Parijs is dit de enige show op ons continent deze tour. Volgens de website van 013 is Midnight legendarisch, maar uitverkocht is het feestje vanavond niet. Het drietal dat onherkenbaar blijft met panty's over hun hoofd, leggen in hun show de nadruk op agressie en geweld. Maar we verwachten ook niets anders met nummers als 'Violence On Violence' en klapper 'Satanic Royalty'. De Venom achtige black metal klinkt in ieder geval erg fijn vanavond, op het gerommel van de gitarist na, die aan het einde van het optreden de snaren van zijn gitaar plukt en het publiek in gooit, want dat is stoer.

 

BENT VAN LOOY - 20/10 - ROTOWNBent van Looy (Das Pop) stond samen met Anne Soldaat, Jason Falkner & Matt...

PASCAL PINON - 18/10 - SO WHAT! Vrijdagavond speelde de ijslandse zusjes Ásthildur & Jófríður Ákadóttir in So...