VERSLAG: And So I Watch You From Afar - 19/9 - Tivoli

VERSLAG: Wouter Braaksma  

ASIWYFA

Dit jaar verscheen het nieuwe album ‘All Hail Bright Futures’ van het instrumentale kwartet And So I Watch You From Afar (ASIWYFA). De band klonk voorheen duister maar op deze nieuwe plaat klonk het opgetogener en is er meer ruimte voor zangpartijen. Van gesproken teksten was niet echt spraken dus kunnen we nog steeds zeggen dat we met een instrumentale band te maken hebben. Hoe deze vernieuwingen live uitpakken laten de heren zien met een tour langs de 013, Vera en Tivoli de Helling Festivalinfo is bij laatstgenoemde.

Tijdens het begin van het optreden blijkt gelijk dat de band het niet van de zangkwaliteiten van Rory Friers als frontman moet hebben. De instrumentale stukken komen veel beter tot zijn recht door de energie die de mannen op het podium laten zien, de zangkwaliteiten laten duidelijk te wensen over. Het kwartet uit Noord-Ierland is veel te bewonderen op Nederlandse bodem en heeft het afgelopen half jaar dan ook bijna onafgebroken getourd door Europa en Amerika. Dit lijkt ook duidelijk zijn tol te eisen op de band. Nog steeds is er veel energie te zien op het podium wanneer je het vergelijkt met andere bands. Toch heeft de band vaker laten zien strakker te kunnen spelen dan vanavond.

Het nieuwe werk past verrassend goed tussen de oudere nummers en vaak wordt er achter elkaar door gespeeld zonder onderbreking. Hier en daar is er ruimte voor een gesprek met het publiek en daar wordt op speelse wijze mee omgegaan. Het wordt duidelijk dat de band blij is dat dit voor even de laatste show is voordat ze weer de internationale podia overdonderen. Het trucje van ASIWYFA blijft leuk om bij te zijn, de muziek staat als een huis. Toch was dit niet het beste wat de heren hebben laten zien. Toch zullen er door de charmes van de band en ijzersterke nummers als ’S Is For Salamander’ ‘Big Thinks Do Remarkable’ en ‘Set Guitars To Kill’vanavond weer zieltjes gewonnen zijn.

 

LAURA MARLING - 23/9 - VREDENBURGLaura Marling speelde op 23 september in Vredenburg te Utrecht. Podiuminfo...

MACKLEMORE & RYAN LEWIS - 18/9 - HEINEKEN MUSIC HALL Macklemore & Ryan Lewis stonden 18 september in de Heineken Music Hall en...