VERSLAG: Macklemore & Ryan Lewis - 18/9 - Heineken Music Hall

VERSLAG: Kim Raven  

Macklemore & Ryan Lewis

“Wie kent ons nog van vóór Thrift Shop?” schalt er op woensdag 18 september door een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. Daar reageert bijna niemand op, waarop Ben Haggerty (artiestennaam Macklemore) roept “Het maakt ook niet uit hoelang je ons al kent, jullie zijn er nu en dat is wat telt!”

Dat ze blij zijn met Amsterdam en Nederland is gedurende show duidelijk te merken, want Ben Haggerty blijft maar melden dat hij door Amsterdam gefietst heeft. Beetje jammer dat hij in het begin van de show even vergeten was dat hij niet België was, maar het publiek vergeeft het hem met gemak na zijn openingsnummer ‘10.000 hours’. Onder begeleiding van een liveband en Ryan Lewis achter de knoppen, en wat vuurwerk komt Macklemore op. Dat belooft een hoop.

Deze beloftes worden niet allemaal werkelijkheid. Macklemore teert vooral op zijn hits ‘Thrift Shop’, ‘Same Love’ en ‘Can’t Hold Us’ en op de grapjes met het publiek. De laatste twee hits staan ook nog eens achter elkaar op de setlist van vanavond. Hierdoor vallen zeker de nummers tussen ‘Thrift Shop’ en ‘Same Love’ weg. Zoals het a cappela stuk, daar praat het publiek gewoon doorheen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Terwijl er luid gejuich klinkt zodra Macklemore zijn intro tekst over gelijkheid en hoe belangrijk dit nummer voor hem is start en de eerste tonen van ‘Same Love’ klinken. Daarna windt hij het publiek met gemak om zijn vinger om iedereen helemaal ‘insane’ te laten doen op ‘Can’t Hold Us’. Op dat moment zit de vaart in de show en lijkt iedereen het optimaal naar zijn zin te hebben.

Helaas zijn er dan nog maar een paar nummers over en komt er een spectaculair einde met confetti tijdens onder andere ‘Irish Celebration’ in de toegift. De visuals in deze show zijn tof, mooie en grappige filmpjes wisselen elkaar af. Ben Haggerty vindt het heerlijk om met het publiek te spelen en leent zelfs een bontjas van één van de jongens uit het publiek. De muzikanten spelen strak, dit is een tot in de puntjes voorbereide show, een aantal omkleedmomenten voor meneer Macklemore, danseressen, confetti, vuurwerk. Alles zit er op en er aan. Dat Macklemore live een stuk minder goed klinkt dan de op de cd kan niemand in het publiek wat schelen, want het is een feestje. En dat is waar iedereen voor lijkt te komen.

 

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR - 19/9 - TIVOLIVoor het nodige gitaargeweld kon je op 19 september terecht in Tivoli de...

LEONARD COHEN - 18/9 - AHOY Leonard Cohen lijkt maar geen genoeg van Nederland te kunnen krijgen....