VERSLAG: Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus

VERSLAG:

Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus

De zomer van 2013 wordt ook in de Efteling uitgebreid gevierd. Van 8 juli tot en met 1 september 2013 is het Zeven Mijls Zomer in de Efteling. Het park is dan dagelijks tot 20.00 uur geopend en op acht zaterdagavonden maar liefst tot middernacht. Deze zaterdagavonden staan beter bekend als het Zeven Pleinen Festijn, waarbij vanaf 19:00 de pleinen van de Efteling het podium worden van dans en muziek optredens.

Eerder op de dag is de zomer ver te zoeken in de Efteling, maar tegen de tijd dat de optredens van start gaan op elk van de zeven pleinen kan het publiek hier droog van genieten. De optredens die op de verschillende pleinen staan zijn zoveel mogelijk gelijk aan het thema van dat plein. Zo zijn er kamelen waar bezoekers op mogen rijden op het Fata Morganaplein en worden salsa danslessen gegeven op het Pirañaplein.

Ook wordt er vooral veel muziek ten gehore gebracht, bijvoorbeeld door het optreden van Request Live, waar op verzoek liedjes werden gecoverd, of door de eigen Efteling Muzikanten. Ook de charmeurs van het a-capella kwartet Zang en Gelukkig levert klassieke hits aan de bezoekers waardoor de sfeer er goed inhangt. De optredens hebben vooral als doel het zo gezellig mogelijk te maken voor de bezoekers en een mooie feestsfeer mee te geven. Dit wordt vooral gedaan door bekende muziek live na te spelen. Zelfs hoofdact Alma Nieto zingt, naast een aantal Spaanse popliedjes, vooral covers als Let’s Get Loud (Jennifer Lopez) en Wake me up Before you Go-Go (Wham!). Hoewel dit niet bijster origineel is zorgt het wel voor een makkelijke gezelligheid waar iedereen zich in kan vinden, waardoor alle pleinen een heus feestgevoel opleveren.

De Efteling is nog lang na zonsondergang open en het park wordt alleen nog verlicht door sfeerverlichting en de sprookjesachtige attracties wat een magisch gevoel oplevert. Jong en oud kan van deze avonden genieten en lijkt dit ook volop te doen. De verlengde openingstijden en een avond gevuld met muziek en dans geven een feestgevoel wat rivaal is van menig festival. Dit alles is een garantie voor een sprookjesachtige indruk die nog jarenlang mee kan gaan.

FOTOGRAFIE:

12  
 foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus foto Efteling Zeven Pleinen Festijn 2013: zaterdag 24 augustus
 
12  
 
festival logo

ZOOMERAVOND: DOUWE BOB - 20/8 - ARTISTijdens de ZOOmeravonden van Artis zijn er in de hele dierentuin activiteiten...

festival logo

SYSTEM OF A DOWN - 21/8 - ZIGGO DOME System of a Down is na een hele lange afwezigheid weer op tour. Nederland...