VERSLAG: ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis

VERSLAG:

ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis

De ZOOmeravonden van Artis vieren dit jaar hun 10-jarige bestaan. Sinds 2003 vieren zij de zomer door Artis elke zaterdagavond tot zonsondergang te openen en zijn er in de hele dierentuin activiteiten en optredens te vinden. Op deze langste ZOOmeravond was de zomer echter ver te zoeken. Al vroeg op de dag was er op het flamingoprieel een bord te vinden waarop stond dat o.a. de workshop jongleren en het optreden van I am Oak vandaag naar de flamingoserre verplaatst waren, in verband met de regen.

Tijdens de ZOOmeravonden zijn er vaak conservatoriumstudenten te vinden, die verspreidt over Artis hun muziek laten horen. Wie wilde schuilen in het aquarium kon daar bijvoorbeeld conservatorium student Josephine van Schaik treffen. Ondanks de echoënde akoestiek, die de geluiden van bezoekers versterkte, wist zij met haar muziek een intieme sfeer neer te zetten.

De flamingoserre was voor deze avond ingericht als podium voor I am Oak. Hoewel deze setting voor optredens minder sfeervol is dan het gebruikelijke prieel ernaast, gaf het ruimte voor veel toeschouwers en werden zelfs de zitzakken verspreidt om het niet af te laten doen aan vorige ZOOmeravonden. Thijs Kuijken is een Utrechtse singer-songwriter die veelal alleen op het podium staat, maar op deze avond was hij echter vergezeld van zijn band om de muziek te versterken. Dit bleek een goede keus, omdat Artis veel kinderen aantrekt die minder geduld hebben voor de intieme muziek die I am Oak te bieden heeft.

I am Oak speelde oudere nummers als 'Dont I know Enough' en 'On Trees and Birds and Fire'. Dit werd afgewisseld met nieuwere nummers van zijn laatste album uit 2012, zoals 'Grown'. Met elk van deze nummers wist de folkband indruk te maken op het publiek en werd er aandachtig geluisterd naar zijn melancholische stem. Bassist Stefan maakt tussen de nummers door voornamelijk het contact met het publiek door zijn ervaringen in Artis te delen. De band leek vooral onder de indruk te zijn geweest van het kleine-zoogdierenhuis, waarnaar gedurende het optreden meerdere keren naar verwezen werd. Zo gaf gitarist Robbie aan dat zijn ontdekking van de dag de slurfneusspitsmuis is geweest en vulde de zanger aan dat de fennek vos te zien is op de kaft van zijn EP Skulk.

Deze luchtige anekdotes doen gelukkig niets af aan de sfeer die de nummers bij het publiek doet oproepen. Het weer lijkt zich hierbij aan te sluiten door wind en regen volledig los te laten op de glazen wanden van de flamingoserre. I am Oak speelt korte maar intense nummers waardoor de aandacht nooit de kans krijgt om te verslappen en de muziek een indruk achter laat die blijft hangen als de band al gestopt is met spelen.

FOTOGRAFIE:

Josephine van Schaik foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis Josephine van Schaik foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis I Am Oak foto ZOOmeravond: I Am Oak - 22/6 - Artis
 
 
festival logo

TEGAN & SARA - 26/06 - PARADISOHet Canadese duo Tegan & Sara winden op woensdag 26 juni in Paradiso met...

festival logo

RIHANNA - 23/06 - ZIGGO DOME Rihanna deed het Ziggo Dome aan in verband met haar 'Diamonds World Tour'. De...