VERSLAG: Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome

Podiuminfo was aanwezig bij Rod Stewart in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 14 foto's.

VERSLAG: Francis Pronk  

Rod Stewart - Ziggo Dome

Meer dan 150 miljoen albums verkocht, achttien Grammy nominaties ontvangen en nog steeds niet weg te slaan op het podium. Met het nieuwe album 'Time' op zak is Rod Stewart na vijf jaar afwezigheid weer terug in Nederland.

Zijn meest recente plaat 'Time' is in de Britse albumlijst op één binnengekomen. Met de Live The Life tour laat hij het publiek smullen van zowel oud als nieuw materiaal met daarbij enkele covers.

Stewart opent zijn set met 'Can't Stop Me Now' van het nieuwe album. Op de achtergrond worden oude beelden geprojecteerd uit de carrière van de van oorsprong Britse zanger. Samen met zijn achtergrondzangeressen en band (bestaande uit een blazerssectie met onder andere
saxofonist Jimmy Roberts en de Duitse Katja Rieckermann) bespeelt deze oude 'rot' het publiek in het
Amsterdamse Ziggo Dome.

Stewart laat naast eigen werk ook covers de revue passeren. Onder anderen 'Twistin' The Night Away' van zijn grote voorbeeld Sam Cooke en het wonderschone 'Have I Told You Lately' van Van Morrison komen vrij vroeg in de set. Ook 'The First Cut Is The Deepest' van Cat Stevens mag niet ontbreken. Na elk nummer verschijnt de naam van het gespeelde nummer op de schermen, gevolgd door de albumcover.

Tijdens 'Forever Young' verdwijnt Stewart van het podium om zich vervolgens in een felgroen pak te hijsen. Ondertussen is er op het podium een ware jamsessie gaande tussen de percussionisten, de drummer en de achtergrondzangeressen met tamboerijnen. Wanneer Rod terugkomt wordt het nummer spetterend hervat.

Na de heupen losgeschud te hebben bij 'Sweet Little Rock & Roley' van Chuck Berry grijpen de achtergrondzangeressen de kans om in het zonnetje te staan. Gezamenlijk brengen zij 'Soul Girl' ten gehore. Hetnummer is de vrouwelijke variant van 'Soul Man' van Sam and Dave.

'Hot Legs', van Footloose And Fancy Free uit 1977, doet het publiek verlangen naar meer, maar helaas is het einde van de set in zicht. De ballonnen vallen naar beneden en vervolgens daalt ook het doek.

Stewart komt nog eenmaal terug. Mega hits 'Maggie My', 'I'm Sailing' en 'Da Ya Think I'm Sexy?' horen er natuurlijk ook bij en de menigte zingt luidkeels mee. Helaas is daar dan toch het einde. Zonder laatste groet aan het publiek verdwijnt Stewart naar de backstage ruimte. Laten we het erop houden dat de showman al zijn energie eruit heeft gegooid en toe is aan rust. Beste Rod, laat Nederland niet weer vijf jaar wachten op je komst en kom als de donder terug!

Rod Stewart heeft bewezen dat zestig plussers nog lang niet afgeschreven zijn in de muziekwereld. "Da Ya Think I'm Sexy?" Yes Rod, you still are.

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

12
Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome Rod Stewart foto Rod Stewart - 12/6 - Ziggodome
 
12
 

HUNTRESS - 8/6 - 013Metalband Huntress toerde vorig jaar als support met Dragonforce, en deed...

BARBRA STREISAND - 6/6 - ZIGGODOME Barbra Streisand speelde dit jaar voor het eerst in haar carrière op...