VERSLAG: Peace - 8/4 - Paradiso

VERSLAG:

Peace

De laatste jaren lijkt het wel of ieder Engels bandje na één sterke single al wordt gezien als de ‘redders van de Britse gitaarmuziek’. Dit jaar zijn het Palma Violets en Peace die in de rol van redders worden geduwd door de muziekpers in eigen land. Maar waar Palma Violets een toch ietwat middelmatig album uit heeft gebracht, is het album van Peace wel een zeer prettige plaat geworden. De sterke nummers hebben ze dus, de vraag is of ze het album kunnen vertalen naar een goede liveshow.

In een redelijk gevulde kleine zaal van Paradiso verschijnen de 4 heren iets later dan de geadverteerde tijd op het podium. Veel tijd verspillen ze niet met praatjes, want albumopener ‘Higher Than the Sun’ wordt vrijwel direct ingezet. Wat meteen opvalt is de hitpotentie van het nummer, het refrein is erg sterk en de stem van zanger Harry Koiser ligt goed in het gehoor. De sterke lijn wordt doorgezet met ‘Follow Baby’, een ietwat steviger liedje. Dat ze ook rustiger werk aankunnen bewijzen ze met ‘Float Forever’, een prima nummer om op adem te komen. Alleen lijkt het wel heel erg op hun eigen ‘California Daze’. Overigens niet zo goed.

De reeks van sterke refreinen wordt voortgezet met ‘Toxic’ en single ‘Wraith’. Het hoogtepunt van het concert komt er als het Vampire Weekend-achtige ‘Bloodshake’ naadloos overgaat in het eerder genoemde ‘California Daze’. De rustige gitaar en mooie samenzang worden zorgvuldig opgebouwd tot een zinderende climax. Een van de beste nummers van 2012 komt live ook goed uit de verf.

De band vertoond lef door het optreden te besluiten met het ruim tien minuten durende nummer 1998, een cover van trance-act Binary Finary. Na een reeks van lekkere meezingnummers is het moeilijk om de concentratie op te brengen voor zo een lang, en voor een groot deel, instrumentaal nummer. Dit is overigens gelijk de toegift, de mannen hebben vanavond geen zin in het gebruikelijke ritueel van twee minuten backstage wachten om weer terug op te komen voor nog een nummer.

Het goede album hebben ze al en ook live worden de verwachtingen ingelost. Met liedjes als ‘Higher Than the Sun’, ‘Toxic’ en vooral ‘California Daze’ moet het raar lopen wil Peace niet één van de leukere nieuwe bandjes worden op het festivalcircuit deze zomer.

 

WOUTER HAMEL - 10/04 - THEATER AAN HET VRIJTHOFWouter Hamel staat garant voor een avond genieten van fijne muziek en...

ELLIE GOULDING - 9/4 - PARADISO Het meisje met de quirky voice dat Skrillex zijn hart veroverde - de weg naar...