VERSLAG: Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Ellie Goulding in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Marije van Haarlem  

Ellie Goulding

Het meisje met de quirky voice die Skrillex zijn hart veroverde - de weg naar roem vond ze via een stereotyperende romance, maar haar zang is allesbehalve dat. Ellie Goulding stond gisteravond in een uitpuilende Paradiso met Charli XCX in het voorprogramma.

Charli XCX
Een Britse popdiva, in een zin te noemen met Marina and the Diamonds en Ellie Goulding, maakt net als de andere twee dromerige synthpop met een gouden stem. De 20-jarige klinkt nog niet zo sterk als haar mede Britten, het geluid van haar microfoon had best opgeschroefd mogen worden. Het popdiva-gedeelte en de fans heeft ze echter al in de pocket.

Ellie Goulding
Een paar jaar geleden speelde Goulding in kleine setting de showcase voor haar debuutalbum 'Lights', waar fans van toen haar herkennen als verlegen en ingetogen. Na vooral als voorprogramma fungeert te hebben mag ze nu een uitverkocht Paradiso op haar naam zetten voor de 'Halcyon' tour.

Het tweede album 'Halcyon' is ook wat we voornamelijk te horen krijgen deze avond. Het eerste deel van de set is matig te noemen, met uitzondering van het explosieve 'Figure 8'. De Paradiso-fans gaan echter compleet uit hun plaat voor de Britse zangeres, tot het hysterisch gillen aan toe.

Het matige deel van de set is vooral te wijten aan een overstemmend geluid vanuit de drums en een redelijk onverstaanbare Goulding. Het nieuwe werk kent ook veel geluidseffecten, waardoor het soms lijkt alsof Goulding playbackt. Diezelfde dame lijkt geen spat veranderd sinds haar showcase in 2010; bescheiden, grote ogen naar het publiek en de honingthee verstopt achter de microfoonstandaard.

Wanneer de drukte opwaait en Ellie compleet solo gaat, komt de prachtige zangstem zuiver en helder naar voren. 'JOY', 'Explosions' en de akoestische versie van 'Guns and Horses' vormen een lichtpunt in de set. Eenzelfde nummers klinken in de studio-versie half zo mooi als ze vanavond doen.

Een mengelmoesje van oud en nieuw materiaal zorgt voor gaten in het geheel en anderzijds spetterende momenten. De fans gaan een laatste maal los op 'Anything Could Happen', 'Starry Eyed' en 'I Need Your Love'.

Ondanks de momenten van slechte verstaanbaarheid, schitterde Ellie in een Paradiso die van haar is gaan houden. Het verlegen meisje wordt een popster en de fans volgen vanzelf - het lijkt het sprookje voor Ellie Goulding te zijn, waar ze zelf nog steeds niet in gelooft.

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Ellie Goulding foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Charli XCX foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Charli XCX foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso Charli XCX foto Ellie Goulding - 9/4 - Paradiso
 
 

PEACE - 8/4 - PARADISOPeace, een van de vele nieuwe Britse beloftes, trad op in Paradiso te...

JUSTIN BIEBER - 13/04 - GELREDOME Ook in Nederland heeft de Bieberfever al lang geleden toegeslagen. Zo'n...