VERSLAG: The Growlers - 7/4 - Paradiso

VERSLAG:

The Growlers - Paradiso

Het is eigenlijk best vreemd dat The Growlers, uit Californië, hier nog steeds onder de radar vliegt. Ze hebben immers 3 prima albums uitgebracht, in het voorprogramma van onder meer Julian Casablancas (The Strokes) en Devendra Banhart gestaan en samengewerkt met Dan Auerbach (The Black Keys). Een van de redenen kan zijn omdat ze niet vaak in Europa spelen, deze week kwam daar verandering in met shows in Nijmegen, Rotterdam en als laatste Amsterdam.

Op Twitter kwamen de berichten al voorbij over hoe stoned de band was tijdens hun optreden op Motel Mozaïque. En ook vanavond is duidelijk dat de heren hebben genoten van de geneugten van onze hoofdstad. Zanger Brooks Nielsen staat dan ook enkele minuten voor het optreden nog totaal versuft op de trap. Dat ze nog een strakke show weg weten te geven is bewijs van de kwaliteit van de band. De mix van surfrock en psychedelica met daarbovenop het kenmerkende stemgeluid van Nielsen valt goed in de, redelijk gevulde, kleine zaal van de Paradiso. Zonder al teveel praatjes en poespas, op wat aankondigingen van liedjes door Nielsen na, werken ze zich door hun set heen.

Die bestaat uit nummers van laatste plaat Hung at Heart gemixt met flink wat ouder werk. Van dat oudere werk is ‘Stranger’s Road’ live het hoogtepunt. Een erg kort nummer, maar de aanstekelijke drums, tempowisselingen en de relaxte zang zorgen ervoor dat je niet het gevoel hebt naar een liedje van amper 2 minuten te luisteren. Maar ook de nummers van het nieuwe album komen goed uit de verf. De single ‘Someday’ wordt erin geknald alsof ze hem al jaren spelen en ook ‘One Million Lovers’ moet genoemd worden als een hoogtepunt van de avond. Jammer is wel dat tegen het einde van het concert de zang soms wat onverstaanbaar wordt, misschien ligt het aan een kapotte microfoon. Maar wat wel zeker is, is dat het de pret niet kan drukken, getuige de dansende mensen voor het podium en de zoete geur van wiet die steeds meer bezit neemt van de zaal naarmate het concert vordert. Na een korte toegift zit het er weer op voor de mannen in Nederland. Het is te hopen dat ze in de toekomst wat vaker de grote plas over durven te steken.

Laat je niet misleiden door hun lome voorkomen, The Growlers weten hoe ze een sterke show weg moeten geven, ook al zijn ze zo high als een papegaai.

 
festival logo

HYPOCRISY - 31/03 - EFFENAARHypocrisy treed op paaszondag op in de Effenaar te Eindhoven. Podiuminfo was...

festival logo

REEL BIG FISH - 7/4 - TIVOLI Reel Big Fish is in de afgelopen jaren echt geen spat veranderd, diezelfde...