VERSLAG: Angus Stone - 12/2 - Paradiso

VERSLAG: Marleen de Roo  

Angus Stone - 12/2 - Paradiso

Ken je de musical 'Hair'? Langharige hippies die een trip maken, letterlijk en figuurlijk. Een trip langs de wegen van oorlog, drugs, seks, liefde, natuurlijk, muziek en lange avonden rondom een kampvuur. De set van Angus Stone in een uitverkochte Paradiso laat zich niet beter omschrijven.

De mannelijke helft van het bekende broer/zus duo Angus & Julia Stone leeft overduidelijk in de verkeerde tijd. Hij hoort in de hippie tijd, deels levend op het platteland, waar je romantisch bloemen plukt voor een geliefde en deze aan de waterkant van een beekje overhandigt, samen folkmuziek neuriënd. Deels in het duistere nachtleven van een grote stad, hoewel dit slechts sporadische uitbarstingen zijn.

De set van Angus Stone en zijn uitgebreide band is romantisch met folkse kampvuur songs, maar het harde psychedelische rocknummer 'It Was Blue' aan het begin van de avond doet ook de andere kant zien. De Australiër laat een lage zangstem horen met een rauwe rand, iets wat bij de rest van de songs een stuk vriendelijker klinkt. Openingssong 'Broken Brights', titelsong van zijn debuutalbum, is meteen overtuigend. Hoewel achter in de zaal een groepje studenten de show zien als de gelegenheid voor een gezellige middag borrel, weet Angus Stone verder iedereen te boeien met zijn ontroerende zachte stem. Puur met zijn stemgeluid, zijn gezicht is niet meer dan een schaduw, verscholen onder een grote hoed.

Met de hunkering van Angus naar de oude tijden, brengt hij ook een aantal psychedelische keyboard sounds mee. Het moet gezegd worden dat Angus zich wil verbreden op muziekvlak en daarom diverse stijlen en genres probeert, waarmee hij respect verdient. Het valt alleen niet geheel lekker, in contrast tot de verdere, rustige folksongs. Het vergt het nodige experimenteren om je los te wringen van verwachtingspatronen, maar het lukt Angus om zijn eigen draai aan songs te geven.

Ook songs van het duo geeft hij net een ander tintje. 'Bella' heeft onder Angus Stone's vleugels een iets rauwere sound, uitgekleed en intiem. Met de afsluiter vanavond 'Smoking Gun' van zijn album (onder psuenonym Lady of the Sunshine) eveneens genaamd Smoking Gun, laat Angus zien dat hij een kant heeft naast Angus & Julia Stone. Een eigen geluid, rustig opgebouwd, maar luid eindigend. Net zoals een gemiddelde dag voor een echte jaren zeventig hippie.

 

THE JOY FORMIDABLE - 14/2 - ROTOWNIn een uitverkocht Rotown gaf The Joy Formidable een show en wij waren er bij...

DOE MAAR - 12/2 - HMH Doe Maar is bezig met afscheidstoernee nummer zoveel en staat in het kader...