VERSLAG: Dinosaur Jr - 8/2 - Paradiso

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Dinosaur Jr - 8/2 - Paradiso

Sinds Dinosaur Jr. weer bij elkaar is gaat de band onverstoord door met platen afleveren en touren. Vanavond is een uitverkochte Paradiso het podium voor de grootheden binnen de alternatieve rockmuziek. Kenmerkend voor het trio is het hoge volume waar ze mee spelen en het stemgeluid van zanger/gitarist J. Mascis. Vorig jaar kwam de band met het goed ontvangen ‘I Bet On Sky’ uit, hier gaat de band onverstoord verder met waar ze bekend om staan. Dit optreden staat dan ook in het teken van dat laatste album.

Met alleen een “Hello” begroet Mascis het publiek en blaast gelijk de oren open voor een anderhalf uur durende noise explosie. Het gevarieerde publiek geniet volop. Met gemak krijgen ze de hele show het publiek mee en is het springen geblazen vooraan het podium. Huisvaders begeven zich weer even naar die goede oude tijd toen zij nog achttien waren. Tieners die hoopte dat ze twintig jaar eerder geboren waren krijgen de kans om Dinosaur Jr. toch nog eens live te zien. Het trio is nog steeds relevant; nieuw en oud werk klinkt even lekker. De nummers worden strak gespeeld met J. Mascis als stugge dirigent, drummer Murph als uitsmijter en bassist Lou Barlow speelt alsof deze show zijn laatste kan zijn. Het probleem zit hem echter tussen de nummers door. Om de twee nummers zit te drummer aan zijn drumkit te pielen om iets recht te zetten en aan te draaien. Vaak loopt hij even weg en dit zorgt voor de nodige irritatie en haalt de vaart er compleet uit.

De nummers staan echter nog als een huis. De ene keer is het tijd om lekker weg te dromen in de brei aan gitaarpartijen om vervolgens wakker geschud te worden door de overstuurde gitaar. Het is een gevarieerde set aan nummers die de band speelt. Van ieder album komen wel een aantal nummers aan bod. Bijna warme nostalgische gevoelens komen los bij nummers als ‘Start Choppin’ en ‘Little Fury Things’. Ook de nieuwe nummers kunnen rekenen op een goed onthaal door het publiek. Zo spelen ze onder andere ‘Rude’, ‘Watch The Corners en ‘Don't Pretend You Didn’t Know’ van het laatste album, wat de nodige actie oplevert in het publiek.

Ondanks het gekloot met het drumstel krijgt Dinosaur Jr. een dikke voldoende vanavond. Het was vooral mooi om te zien hoe Barlow zich aan het uitleven was op zijn basgitaar. Dinosaur Jr. laat zien dat je ook als oude rotten in het vak nog steeds van waarde kan zijn op de hedendaagse muziek. Deze Dinosaur wordt nog lang niet met uitsterven bedreigt!

 

SALIF KEITA - 10/2 - PARADISOMet een nieuw album op zak staat Salif Keita wederom in Nederland. Paradiso...

KAISER CHIEFS - 8/2 - TIVOLI Kaiser Chiefs speelt een aantal warm-up shows in, voor een band van hun...