VERSLAG: The Script - 25/1 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij The Script in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

The Script - Ziggo Dome

Vrijdag 25 januari vindt het eerste concert van het jaar plaats in het Ziggo Dome te Amsterdam. Een goed begin, want het concert is helemaal uitverkocht. De populaire band The Script stond eigenlijk geboekt in de HMH maar werd al snel wegens groot succes verplaatst naar het veel grotere Ziggo Dome. De band wist zonder enige moeite de zaal binnen korte tijd uit te verkopen. Het concert is een van de grootste optredens in de geschiedenis van de band en Podiuminfo mocht er bij zijn.

Tijdens deze Europese datums van de “#3 World Tour” is de jonge band The Original Rudeboys de support act. Een opvallende combinatie van een knappe zanger met zwoele stem en akoestisch gitaar, een stoere rapper en een vrolijke jonge hond die zijn ukelele bespeeld alsof het een elektrisch gitaar is. Een soort van John Mayer meets rap en ukelele. De aanstekelijke en vooral relaxte nummers brengen een goede sfeer in de zaal. Het kost de band weinig moeite om de het publiek mee te krijgen en er wordt zelfs meegezongen door een groot aantal jonge meiden in de zaal. Nummers als ‘Blue Eyes’ en ‘Stars in My Eyes’ doen het goed. De unieke combinatie en originaliteit van de muziek brengt iets verfrissends en is zeker een goed begin van de avond. Deze band zullen we vast vaker voorbij zien komen in 2013.

De heren van The Script stonden 4 jaar geleden nog in een volle Melkweg en dit keer vullen ze met gemak het veel grotere Ziggo Dome. Vanaf het eerste nummer ‘Good Ol’ Days’ is op hun blije gezichten de verbazing en emotie af te lezen hoeveel indruk dit op de band maakt. “Dit is een van de grootste zalen waar we ooit hebben gespeeld”, verteld zanger Danny O'Donoghue. Hij springt meteen het podium af om dichter bij zijn fans te staan en zingt daar verder. De toon is gezet. De band is erg gegroeid de afgelopen jaren, ze spelen een strakke show met een goede setlist waar we alle grote hits in een goede mix voorbij horen komen.

Zowel oudere nummers als ‘We Cry’ en ‘Breakeven’ als nieuwer materiaal wordt vol overgave gespeeld. Het emotionele nummer ‘If You Could See Me Now’ wat gaat over de overleden ouders van 2 bandleden wordt erg mooi en emotioneel gebracht en zorgt voor kippenvel. Er is veel interactie met het publiek zoals wanneer O’Donoghue vraagt of iedereen een vervelende ex kan bellen waarna hij het nummer ‘Nothing’ door de telefoon van een fan zingt. Ook wordt er een drankwedstrijd gedaan met gitarist Mark Sheehan en wordt er een groepsfoto gemaakt met het publiek. Het nummer ‘I’m Yours’ wordt akoestisch gespeeld wat zorgt voor een rustmoment tijdens de show. Bij het nieuwere ‘Six Degrees Of Separation’ gaan alle handen in de lucht en tellen we op van 1 tot 6. Als toegift spelen ze de hits ‘For The First Time’ en ‘Hall Of Fame’. Een mooie afsluiting van een optreden wat helaas te snel voorbij is gevlogen. The Script is groot en weet vanavond vol overgave te overtuigen dat zelfs de Ziggo Dome een eitje is. Zien we ze volgend jaar in de Arena?

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome The Script foto The Script - 25/1 - Ziggo Dome
 
 

AWOLNATION - 25/1 - MELKWEGAwolnation is het soloproject van de Amerikaan Aaron Bruno. De muziek is niet...

TREY SONGZ - 24/1 - HMH Tweemaal eerder stond Trey Songz al in een uitverkochte Heineken Music Hall....