VERSLAG: Enter Shikari - 23/1 - Melkweg

VERSLAG:

Enter Shikari

Het is alweer een jaar geleden dat Enter Shikari hun derde album A Flash Flood of Colour uitbracht en dit is de tweede keer dat ze sindsdien in de Melkweg zijn. Ditmaal in een drie weekse Europese tour samen met de Cancer Bats.
 
Al bij aankomst staat er een lange rij van trouwe fans in de kou te wachten voor de Melkweg. Toch is de zaal nog redelijk leeg als het voorprogramma begint, namelijk de Cancer Bats. Dit is een punk/hardcore band opgericht in 2004 en was een jaar eerder nog in Nederland met 'Every Time I Die'. Zanger Liam Cormier doet erg zijn best om het publiek mee te krijgen en bij de voorste rijen lukt dit ook wel, maar achterin de zaal heeft iedereen maar half de aandacht voor het podium. Desondanks doen ze erg hun best en spelen met veel energie. Ze spelen een half uurtje en verlaten daarna weer het podium zonder bijster veel indruk achter gelaten te hebben.
 
Daarna is het tijd voor Enter Shikari. Al tien minuten van tevoren begint een stem met aftellen, "Only ten minutes remaining." en gaat hiermee door terwijl fans steeds harder juichen per minuut die voorbij gaat. Het eerste liedje 'System...', het openingsnummer van hun nieuwste album, wordt luidkeels meegezongen en op het moment dat deze overgaat in Meltdown begint het geduw en gecrowdsurf die zo kenmerkend zijn bij Enter Shikari. Ze gaan verder met liedjes die grotendeels van hun nieuwste album komen, maar vergeten niet de bekendste liedjes van hun eerste twee albums ook te spelen. 

Niet voor niets werd Enter Shikari uitgeroepen tot 'Best live band of 2012' door Kerrang!. Alle bandleden hebben veel interactie met het publiek, maar niet in de vorm van gesprekken. Alle leden van Enter Shikari lijken een overschot aan energie te hebben en rennen constant van de ene kant naar de andere kant van het podium. De zanger Rou heeft meerdere keren gestagedived en is zelfs een keer het balkon op geklommen om daar verder te zingen en de gitarist gebruikte zelfs zijn gitaar om daarmee letterlijker te surfen op het publiek. Als ze het podium verlaten komen ze al gauw terug voor de toegift, beginnend met het rustigere nummer 'Constellations' om daarna af te sluiten met 'Pack of Thieves' en de hardere 'Zzzonked'. Uitgeput gaat iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

Enter Shikari heeft nogmaals bewezen dat hun live concerten de moeite waard blijven en een garantie voor een goede avond zijn.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

Cancer Bats foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Cancer Bats foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Cancer Bats foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Cancer Bats foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg Enter Shikari foto Enter Shikari - 23/1 - Melkweg
 
 

TREY SONGZ - 24/1 - HMHTweemaal eerder stond Trey Songz al in een uitverkochte Heineken Music Hall....

MIGUEL - 22/1 - PARADISO Na drie jaar bijgedragen te hebben aan successen van Usher en Trey Songz is...