VERSLAG: Swedish House Mafia - 7/12 - Ziggo Dome

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Swedish House Mafia - 7/12 - Ziggo Dome

Het succes van Swedish House Mafia is ongekend te noemen. Ze bestaan officieel pas vier jaar en nu komt het trio al met een afscheidstournee, om maar liefst drie keer de Ziggo Dome in no time uit te verkopen. Gek genoeg wordt het Verenigd Koninkrijk deze tour overgeslagen en zijn er opvallend veel Britten vanavond aanwezig.

Mooi op tijd komen de drie Zweden voor het decor de fans begroeten en klapt het podium open. Zonder iets te doen is de euforie al ontstaan en wordt het publiek moeiteloos ingepakt. Met een oogstrelend visueel spektakel wordt alles uit de kast getrokken. Er is vuurwerk, er zijn lazers, alles wordt er aan gedaan om een perfecte ervaring te creëren.

Die perfecte ervaring wordt echter keihard onderuit gehaald door het ontzettend slechte geluid wat er uit de speakers gepompt wordt. Het enige wat hoorbaar is zijn de basklanken. Heel af en toe krijg je een glimp te horen van wat klinkt als een hit zoals ‘Antidote’, ‘One’ en ‘Don’t You Worry Child’. Maar echt lekker klinkt het nooit. Wat de gedachte hierachter is blijft een raadsel en doet zeker afbreuk op de avond. Twee uur lang wordt er op lompe wijze gebeukt en af en toe wordt het publiek toegesproken en opgezweept ‘It’s time to turn of your brain en follow your hart’. De ironie druipt er vanaf: bij binnenkomst stopte het brein al met nadenken na het zien van al die straalbezopen Engelsen.

Het is knap hoe het publiek toch zo enthousiast kan blijven en misschien is dit wel gewoon zoals iedereen het wil op de vrijdagavond. Maar voor een show waar je dik €60,- voor neerlegt mag je toch wel meer verwachten. Meer kan er over vanavond dan ook niet gezegd worden. Op 12 en 13 december staan ze weer in de Ziggo Dome, het is te hopen voor de bezoekers dat het dan beter is.

 
festival logo

DI-RECT - 8/12 - METROPOOLDi-rect zit midden in een tour door NL. Zo kwamen ze ook naar het Hengelose...

festival logo

THE BONY KING OF NOWHERE - 7/12 - EFFENAAR Op een koude decemberavond komen twee Belgische acts naar de Effenaar. Wij...