VERSLAG: Six Feet Under - 6/8/06 - Patronaat

VERSLAG:

Six Feet Under, 6 augustus 2006 in Patronaat

Als ik om een uur of negen de kleine zaal van het nieuwe Patronaat binnenkom, is het voorprogramma Born From Pain al een tijdje bezig. Ook metalconcerten beginnen dus op tijd tegenwoordig! Ik vraag me even af wat een hardcoreband doet bij Six Feet Under, maar ze spelen bijna on-nederlands goed. Helaas staan de gitaren wat zacht, waardoor de db-drums er overal bovenuit knallen. De eentonige zanger en zijn band weten het publiek dan ook niet te boeien. Toch vormt zich bij het laatste nummer nog een eenmanspit.

De stijl van Six Feet Under is er een van ouderwetse, midtempo deathmetal. Een stroming die zo’n dikke tien jaar geleden weer six feet underground is gegaan. Bij deze band geen intro’s of show. Als de band het podium op loopt, worden ze afwachtend ontvangen door de voor tweederde gevulde, kleine zaal. Toch vormt zich daarna bij elk nummer een harde pogopit.

Het geluid is erg goed en ook zanger Chris Barnes is goed bij stem! Getooid met een baard en dreads tot op zijn kont mag hij eruitzien als een reggaezanger, maar vergis je niet; hij heeft een strot als een kachelpijp, die af en toe zelfs transformeert tot een soort onderwatergorgel. Ook weet hij er hier en daar een hoge krijs uit te persen. Zijn opmerkingen tussen de nummers door weten de zaal enthousiast te krijgen en het is goed headbangen op de veelal midtempo nummers. Dit wordt dan ook de hele avond gedaan.

Laten we geen oude koeien uit de sloot halen, maar een enkele op topsnelheid gespeelde track doet herinneren aan eerdere werkgevers van de bandleden. Er worden genoeg nummers van de eerste twee platen gespeeld, maar ook later werk komt voorbij. De ervaren muzikanten slaan zich foutloos en ontspannen door de set heen en de toegift wordt er gelijk achteraan geplakt. Na vijf kwartier sluiten ze af met AC/DC’s ‘TNT’, dat door de zaal flink wordt meegebruld. Het is een wonder te horen hoe goed de stem van de zanger aan het eind nog overeind staat. Een waardig concert van een grootheid die een volgende keer een groter publiek verdient.

Verslag gemaakt op: 06 augustus 2006
 

DEATH BY STEREO - 6/8/06 - MELKWEGIedereen die een beetje kan rekenen, weet dat hij vandaag aan de...

NASHVILLE PUSSY - 3/8/06 - MELKWEG Rocken in Amsterdam. Op een doordeweekse dag. Middenin de zomervakantie. Kan...