VERSLAG: Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling

VERSLAG:

Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling

Tot en met eind augustus is het Zeven Mijls Zomer in de Efteling. Het attractiepark is dan dagelijks een uurtje langer geopend, maar op zeven zaterdagen in deze periode wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Zaterdags staat namelijk het Zeven Pleinen Festijn centraal in Kaatsheuvel, waarbij op de zeven pleinen in het pretpark van 19:00 tot 24:00 feest wordt gevierd met een geheime verrassingsact.

Het is drukte van jewelste op deze vijfde zaterdag van de Zeven Mijls Zomer. Al vroeg op de dag staan er lange rijen voor de verschillende attracties in het pretpark, waardoor het voor sommige gezinnen lang kan duren voordat zij ergens in kunnen. Gelukkig is het park voor het Zeven Pleinen Festijn extra lang open en beginnen de pleinen van de Efteling om 19:00 tot leven te komen. Zo zijn er dj’s die muziek spelen, maar ook kamelen waar bezoekers op mogen rijden op het Fata Morganaplein en salsa danslessen op het Pirañaplein.

Elk plein in de Efteling is op een dergelijke manier gethematiseerd met de bijbehorende attracties als referentie, waardoor het verandert in een sprookjesachtig geheel. In het middelpunt van deze festiviteiten is het hoofdpodium op de Efteling Brink waar de grootste acts van de avond plaatsvinden. Zo zingt het kwartet Zang en Gelukkig a-capella klassieke hits, geeft het Belgische equivalent van Justin Bieber, Ian Thomas, een optreden en is de hoofdgast van de avond Ali B en vrienden. Deze optredens worden tot een geheel gevormd door DJ Fee, die tussen de acts door de avond levend houdt met muziek. Hierbij dansen verschillende sprookjesfiguren als Roodkapje en Sneeuwwitje tussen het publiek mee.

De zomeravonden in de Efteling geven een magisch gevoel wanneer de zon ondergaat en de lampionnen in de bomen de sprookjesachtige sfeer versterken. Attracties als de Pagode zijn prachtig verlicht tegen een donkere hemel en de nieuwe watershow Aquanura komt pas echt tot zijn recht wanneer de waterstralen zich met de lichtshow vermengen. Hoewel veel gezinnen niet zoveel attracties in kunnen als zij zouden hebben gewild maakt het Zeven Pleinen Festijn veel goed door een sprookjesachtig feest te geven waar iedereen bij kan zijn.

FOTOGRAFIE:

12  
 foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling foto Zeven Pleinen Festijn: Ali B. - 11/8 - Efteling
 
12  
 
festival logo

LEON VAN DER ZANDEN - 11/8 - VONDELPARK...De Nederlands cabaretier en presentator Leon van der Zanden kwam opnieuw naar...

festival logo

SOCIAL DISTORTION - 19/8 - 013 Social Distortion blijft een van de meest toonaangevende punkbands. Dit keer...