VERSLAG: Bombay Bicycle Club - 12/5 - Melkweg

VERSLAG:

Bombay Bicycle Club - 12/5 - Melkweg

Een beetje dromerig en mysterieus, een beetje pop, een beetje rock en een beetje indie, dat is Bombay Bicycle Club. Iets wat de Britse band afgelopen zaterdagavond laat zien in de Melkweg. De Londenaren geven hun laatste show van de tour rondom album ‘A Different Kind Of Fix’ weg in Amsterdam, waar ze een half jaar terug ook al in Paradiso optraden. Een dag eerder staan ze op het Haagse festival Walk The Line waar ze als “een van de hoogtepunten” worden beschouwd.

De band is dus een beetje van alles wat, net zoals het concert. De tour mag dan in het kader van hun laatste album zijn, nummers van alle drie de platen komen voorbij. Openingsnummer ‘How Can You Swallow So Much Sleep’ zorgt gelijk voor herkenbaarheid en het ijs is gebroken. Het geluid is in het begin niet optimaal, waardoor de stem van frontman Jack Steadman schel in het gehoor ligt. Dit klinkt na het tweede nummer ‘Dust On The Ground’ al snel een stuk beter. Aan de prestaties van Bombay Bicycle Club ligt het verder in ieder geval niet.

De zaal is net niet uitverkocht, wat de sfeer ten goede komt. Het publiek heeft er zin in en er hangt een ontspannen sfeer. Nummers worden snel achter elkaar gespeeld, maar niet gehaast. Duidelijk is dat Steadman de groep voortrekt waar die als enige met de fans communiceert. De anderen verbergen zich liever achter een drumstel of hun kapsel.

Precies op de helft speelt Bombay Bicycle Club ‘Ivy & Gold’. Het nummer wordt vanavond door middel van extra gitaren in een westernsausje gegoten. Ook is er sprake van een goede drumsolo met een lichtshow van hetzelfde niveau. Daarna komen nog negen nummers voorbij, waaronder ´Evening Morning´, ´Always Like This´ en ´The Giantness´ van het eerste album. ´Always Like This´ vormt hier het hoogtepunt wanneer het publiek meezingt alsof het nummer de grootste hit van het afgelopen jaar was.

Afsluiters zijn de nummers ‘Shuffle’ en verrassend genoeg ‘What If’, in chronologische volgorde. ‘Shuffle’ mag dan wel het bekendste nummer zijn, maar ‘What If’ is dat bij lange na niet. Gelukkig niet sfeerbepalend, iedereen vindt het wel prima dat het nummer de show beëindigd. Laatste show van hun tour, dus hun feestje. Een anderhalf uur durende show met bijna twintig nummers en alle benodigde ingrediënten. Over een paar weken staat Bombay Bicycle Club op Pinkpop, een act die na vanavond zeker aan te raden is.

 
festival logo

DRY THE RIVER - 14/5 - EFFENAARDry the River gaf in de Effenaar een mooi optreden van emotionele folkrock...

festival logo

DOX FAMILY NIGHT: DOX RECORDS 15 JAAR - 11/5 - PARADISO DOX Records bestaat 15 jaar en dat werd groots gevierd in Paradiso. Bijna...