VERSLAG: Go Back To The Zoo - 19/4 - Tivoli

VERSLAG: Laura de Lange  

Go Back To The Zoo - Tivoli, 19-04-2012

Op een donderdagavond in Utrecht staan er heel wat mensen te wachten voor de deur van Tivoli. Dit is niet voor niks want één van de bekendste rockbands van Nederland Go Back To The Zoo gaat een uitverkocht concert geven in deze befaamde zaal. Sinds het debuutalbum Benny Blisto is het heel snel gegaan met Go Back To The Zoo. Ze treden op op de bekendste festivals, waren de grote winnaars van de 3FM Awards en touren nu door Nederland om hun nieuwe album Shake A Wave te promoten en wij van Podiuminfo waren daar natuurlijk bij!

De avond begint niet meteen met Go Back To The Zoo maar met het Franse bandje We Were Evergreen. De band sluit qua sound niet aan bij Go Back To The Zoo, het past beter bands als Crystal Fighters, I Am Oak en meer in dat genre. Wel is We Were Evergreen een leuk en vrolijk bandje, ze geven het gevoel alsof je naar een concert gaat dat zich in de jaren 70 afspeelde. Het begint wat braafjes maar naar mate hun performances vordert gaan ze steeds meer los. Jammer is wel doordat ze niet oorspronkelijk Engels zijn hun Engelse uitspraak tijdens het zingen erg moeilijk te verstaan is. Toch weet We Were Evergreen de bomvolle zaal van Tivoli lekker op te warmen.

Eindelijk is het moment daar dat Go Back To The Zoo begint. Dit doen ze niet door middel van een spectaculaire opkomst met rook en bombastische muziek maar simpelweg het podium op te lopen en te beginnen met American Dream, een nummer van hun nieuwe album. Jammer is dat dit nummer niet het enthousiasme krijgt dat hij verdient. Pas bij de hit-single Beam Me Up heeft Go Back To The Zoo Tivoli in hun hand en gaat deze ook helemaal los.

Wanneer Tivoli echt los is, is bij het bekende nummer Hey DJ! Opvallend is dat Go Back To The Zoo helemaal niks hoeft te doen om het publiek los te krijgen maar dit al op een natuurlijke manier gebeurt. Dit is ook meteen een kritiekpuntje dat de mannen van Go Back To The Zoo pas na een tijd een beetje vorm van interactie doen met het publiek. Na een droge begroeting van Cas, de zanger, na het nummer Hey DJ! lijkt Tivoli opgelucht dat ze worden gezien door de band. Vanaf dat moment is de chemie tussen Go Back To The Zoo en Tivoli erg goed te noemen.

Het nadeel voor zo’n hit-bandje als Go Back To The Zoo is dat vooral bij de bekende nummers het publiek losgaat en dat bij de nummers van hun nieuwe album de reacties wat matter zijn, behalve dus bij de singles zoals What If. Logisch natuurlijk omdat het album nog niet zo lang bestaat, wel zorgt dit voor enige inkak momenten tijdens het optreden.

Toch zorgen de singles ervoor dat het een geslaagde avond is. Het publiek gaat makkelijk los. Het hoogtepunt is overduidelijk bij het bekendste nummer Electric. De zaal springt, danst en mosht er zelfs op los. Ook is Cas zo enthousiast dat hij en zijn broertje (die níet in de band speelt) gaan crowdsurfen, gevolgd door wat mensen uit het publiek.

Na 10 minuten helemaal in het zweet gedanst, gezongen en gesprongen gaat Go Back To The Zoo het podium af. Dit tot ongenoegen van het publiek. Gelukkig hebben de mannen door dat ze nog niet weg mogen en komen terug met een toegift te beginnen met Summer Ends. Vooral het laatste nummer I’m In The Night (See You Later) zocht voor magie. Het publiek gaat helemaal lost en zingt massaal ‘I Know, Yes I Know, I See You Later’. Dit zeker voor 5 minuten lang. Ook lijkt de band nog geen afscheid te willen nemen en Cas zingt voor zeker 3 minuten zo nu en dan door de microfoon See You Later.

Nederlandse rock’n roll isn’t dead en de mannen van Go Back To The Zoo zijn het levende bewijs daarvan. Als je naar een optreden van Go Back To The Zoo gaat heb je de garantie op een leuke avond vol met energie. Go Back To The Zoo zal alleen nog sterker zijn als ze ook gebruik zouden maken van interactie tijdens de wat minder bekende nummers. Toch mag Go Back To The Zoo zich echt één van de beste rock bands noemen van Nederland en is Nederland (hopelijk) nog lang niet van ze af.

 

BOY AND BEAR - 22/4 - BITTERZOETVoor Boy & Bear deze zomer terugkeert voor de grote zaal van Paradiso, stond...

FINK - 22/4 - HEDON Al maanden geleden was de show van zondag 22 april in Hedon uitverkocht. Wat...