VERSLAG: Chickenfoot - 17/1 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Chickenfoot in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

Chickenfoot - 17/1 - 013

Chickenfoot bestaat uit twee ex-leden van Van Halen, waaronder zanger Sammy Hagar, gitaarvirtuoos Joe Satriani en Red Hot Chili Peppers drummer Chad Smith. Op deze wereld tour die slechts acht optredens telt en daarmee erg exclusief is, wordt Smith vervangen door , wie zelf ook een behoorlijke staat van dienst heeft.

Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door Black-Bone. Deze jonge gasten zijn 17 en 18 jaar schotelen Tilburg een stevig portie rock ’n roll voor. De zanger gaat uit zijn dak en doet een half uur lang zijn best het publiek in 013 op te zwepen. Tegen het einde krijgt hij de handen van het publiek tegen elkaar. Bijzonder is de rock van deze jongens niet, maar muziek maken kunnen ze zeker.

Iets na 9 uur begint Chickenfoot. De Amerikanen hebben het podium wat gedecoreerd met verlichting in de vorm van een kippenvoet. Waar ook de naam van de nieuwste cd vandaan komt, zo legt zanger Hagar uit: de kippenvoet heeft drie tenen, vandaar dat ons album III heet.

Het viertal trapt af met een paar nummers van het nieuwe album, waaronder "Alright Alright" en de nieuweste single "Big Foot". Ondanks dat de band slechts twee albums uit heeft, hoeven ze niet terug te grijpen naar oud materiaal van bands waar de muzikanten eerder mee optraden. Het publiek vind het prima, nummers als "Soap On A Rope" en "Down The Drain" worden meegezongen door het publiek.

Chickenfoot bestaat uit een stel muzikanten die voor het geld niet meer hoeven op te treden en doen alles op hun eigen manier en tempo. De sfeer op het podium is dan ook erg fijn. Sammy Hagar praat alle nummers met gemak aan elkaar en vindt het fantastisch dat het publiek nummers meezingt die men "thuis" in New York niet eens kent. De band straalt plezier uit en de ruim anderhalf uur speeltijd wordt makkelijk gevuld. Als afsluiter van de fijne show wordt "Foxy Lady" van Jimmy Hendrix uitgevoerd.

Dat Chickenfoot nog niet doorgebroken is bij het grote publiek is vreemd, maar dit zal niet lang meer op zich laten wachten. De Tilburgse poptempel was uitverkocht en nu is het wachten op de volgende stap. HMH?

FOTOGRAFIE: Hans Dehing  

Black-Bone foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Black-Bone foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Black-Bone foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Black-Bone foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013 Chickenfoot foto Chickenfoot - 17/1 - 013
 
 

CLUB 3VOOR12 EINDHOVEN - 20/01 - EFFENAAREen clubavond georganiseerd door 3VOOR12 met drie toffe nieuwe Eindhovense...

JAMES VINCENT MCMORROW - 15/01 - HEDON