VERSLAG: Hanson - 18/11 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Hanson in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

Ouderwets MMMBoppen met Hanson in Paradiso.

Ondanks dat ze nog steeds ontzettend jong zijn vieren ze volgend jaar alweer hun 20-jarig jubileum. Sinds 1992 vormen de broers samen de band Hanson. Inmiddels hebben ze 10 albums uitgebracht, zijn ze allemaal getrouwd en hebben ze samen al 8 kinderen ter de wereld gebracht. Ze hebben dus zeker niet stilgezeten. Onlangs waren ze te zien op Pinkpop en momenteel toeren ze door Europa tijdens 'The Musical Ride Tour', vernoemd naar een van de nummers van hun laatste album Shout It Out.

Terwijl het voorprogramma opkomt stroomt Paradiso vol met Hanson fans uit verschillende generaties, de fans van het eerste uur, maar ook jonge fans die nog in de luiers zaten toen ‘MMMBop’ op alle radio’s grijs gedraaid werd. Indie zangeres Meiko uit Los Angelos mag het spits afbijten en de zaal opwarmen. Met haar akoestische gitaar brengt ze lieve popnummers ten gehore. Helaas staat haar microfoon zo zacht dat ze moeilijk te verstaan is. Het publiek klapt af en toe mee om haar iets meer volume te geven, maar erg warm worden we er niet van. Tussen haar nummers door verteld ze verlegen wat over zichzelf, maar ook dat is moeilijk te verstaan. Mede door het gepraat in de zaal valt het optreden een beetje in het niks, het lijkt meer een achtergrond muziekje, wat overigens niets zegt over haar muzikale kwaliteiten. Ze heeft een mooi, maar klein stemgeluid, waarmee ze zich vanavond helaas niet staande kan houden.

Daarna is het tijd voor Hanson. Met het nummer ‘Waiting For This’ van het laatste album Shout It Out wordt meteen de toon gezet. Vanaf de eerste zin die door de microfoons klinkt wordt er uit volle borst meegezongen door het publiek. Het is goed te merken dat vanavond de zaal tot de nok gevuld is met trouwe Hanson fans. Alle nummers, zowel de nieuwe als hele oude worden woord voor woord uit vol enthousiasme meegezongen alsof de band versterkt wordt met duizendkoppig koor. De heren genieten zichtbaar van het spektakel en vooral drummer Zac heeft gedurende de hele show een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht.

Nieuwe nummers worden afgewisseld met nummers die vooral veel jeugdherinneringen oproepen bij het publiek. De mannen spelen een strakke show, blues en pop lopen soepel in elkaar over en ze laten zich van hun meest muzikale kant zien. Midden in de show spelen ze ook ieder een eigen solo nummer, waarvan het nummer ‘Go’, door drummer Zac het meest wordt gewaardeerd. Tijdens de meeste nummers zingt hij op de achtergrond en omdat hij nu even achter zijn drumstel vandaan kruipt horen we hoe mooi zijn stemgeluid is. Hij straalt in de flitsen van alle foto’s die worden gemaakt, een ontroerend gezicht.

Ook worden er een aantal nummers akoestisch gespeeld waaronder het meest bekende ‘MMMBop’. Opvallend is dat de mannen vandaag erg goed bij stem zijn en dat alles loepzuiver wordt gezongen.
Hanson laat maar weer eens zien dat ze na bijna 20 jaar nog steeds weten hoe ze een goede show kunnen neerzetten, en dat ze na ruim 6 jaar (in 2005 gaven ze hun laatste concert in Paradiso) nog steeds veel fans hebben in Nederland. Het was een feestje voor alle Hanson fans die vanavond aanwezig waren, zij zullen deze avond zeker niet snel vergeten.

FOTOGRAFIE: Maaike Foks  

Meiko foto Hanson - 18/11 - Paradiso Meiko foto Hanson - 18/11 - Paradiso Meiko foto Hanson - 18/11 - Paradiso Hanson foto Hanson - 18/11 - Paradiso Hanson foto Hanson - 18/11 - Paradiso Hanson foto Hanson - 18/11 - Paradiso Hanson foto Hanson - 18/11 - Paradiso Hanson foto Hanson - 18/11 - Paradiso Hanson foto Hanson - 18/11 - Paradiso
 
 

RENSKE TAMINIAU - 16/11 - TIVOLI DE HELLINGEen jaar geleden hadden nog weinig mensen van haar gehoord maar dit jaar gaat...

BUSH - 16/11 - 013 De Britse Nineties rockband Bush is bezig aan een comeback. Podiuminfo...