VERSLAG: Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis

VERSLAG: Harm Groustra  

Doe Maar

In 2008 trad Doe Maar nog twee keer in de Kuip, maar een vervolg op die optredens leek er vooralsnog niet in te zitten. Op een gastoptreden bij Guus Meeuwis bleef het stil rond de band, maar daar komt nu verandering in. De band is benaderd om Symfonica in Rosso te doen dit jaar en daar hoefden de heren niet lang over na te denken. Ter ere van dit nieuws, speelt de band voor een select gezelschap alvast een paar klassiekers in het pittoreske Austerlitz.

Het optreden in het Beauforthuis doet in ieder geval uitkijken naar de show in Arnhem volgend jaar. Niet alleen hebben de liedjes van de band de tand des tijds overduidelijk doorstaan, maar vooral is Doe Maar een band die er heel erg veel zin in heeft of dat in ieder geval uitstraalt. Terwijl nummers als Doe Maar Net Alsof, Belle Helene en Is Dit Alles in uitstekende versies voorbij komen, lachen de bandleden naar elkaar, jammen ze af en toe een klein beetje en genieten ze overduidelijk van het meeschreeuwende publiek op de eerste rij.

Zowel Henny Vrienten als Ernst Jansz beschikken nog altijd over een uitstekende stem en zingen de hits alsof ze al die jaren niets anders gedaan hebben. Het is de vraag hoe dit gaat uitpakken met een orkest, maar als vanavond één ding duidelijk wordt, is het wel dat Doe Maar het optreden nog altijd niet verleerd is. Sommige van de hits, zoals Doris Day en De Bom blijven vanavond achterwege, maar die zullen in Arnhem vast en zeker wel voorbij komen. Het is niet helemaal duidelijk in hoeverre Vrienten grapt, maar 'We gaan alle Doe Maar-liedjes spelen in Arnhem', belooft in ieder geval veel goeds.

FOTOGRAFIE: Rob van der  

Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis Doe Maar foto Doe Maar - 15/11 - Beauforthuis
 
 

THE PRETTY RECKLESS - 16/11 - TIVOLIThe Pretty Reckless stonden gister in een uitverkochte Tivoli. Festivalinfo...

VOLBEAT - 15/11 - AHOY In een paar jaar tijd van een kroeg naar ahoy, hoe doe je dat? Vraag het eens...