VERSLAG: The Medics - 16/9 - Tivoli

Podiuminfo was aanwezig bij The Medics in De Helling voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Laura de Lange  

The Medics @ Tivoli de Helling 16-09-2011

The Medics gaan als een treinen dit voor een bandje die pas 3 jaar bestaat. Deze vijfkoppige band uit Utrecht heeft tot nu toe een gouden jaar gehad; een optreden bij De Wereld Draait Door, Serious Talent van 3FM en nu hebben ze hun relaeaseparty in een uitverkocht Tivoli de Helling van hun debuutalbum Dancing In The Dark.

De avond begint met de support act van The Medics Hunting The Robot. Dit bandje is door de zanger met een grote afro een opvallende verschijning. Net als The Medics heeft Hunting The Robot ook een optreden gehad bij De Wereld Draait Door. Hunting The Robots maken goede pshydelische rockmuziek. Ze zijn zeker vernieuwend dit is te merken aan de nieuwe technieken die ze gebruiken voor het bespelen van hun instrumenten, bijvoorbeeld door met drumstokken tegen hun gitaarsnaren aan te gaan spelen. Wel is het moeilijk voor Hunting The Robot om het publiek van Tivoli mee te krijgen, hij maakt vaak ongemakkelijke grapjes dat het stil is en doet verwoede pogingen het publiek mee te krijgen, wat pas bij het laatste nummer een beetje lukt.

Het optreden van The Medicus begint met een in-een-verpleegsterskostuum-gekleed meisje die in het publiek stond en The Medics introduceerde. Het eerste nummer is het swingende nummer Wires. Het optreden gaat verder met veel nummers die erg op elkaar lijken zoals Water en Kill All The Lights. De voorste rijen van Tivoli de Helling springen en dansen leuk mee maar het lukt the Medics nog niet om de hele zaal mee te krijgen.

Het publiek komt pas echt los bij Shake It Off en Dance Into The Dark . Hier komt het pas goed naar voren dat The Medics degelijk een goede band zijn met kwaliteiten van echte entertainers. Vooral bij Dance Into The Dark waar The Medics de hulp van het publiek inschakelen met zingen, komt het goed naar voren hoe goed deze band kan entertainen.

Bij het toegift laat The Medics toch nog zien dat ze ook kunnen varieren met hun ballad voor de oma van de zanger Body And Mind. Met het laatste nummer A Little Bit Of Love gaat heel Tivoli los. Mensen dansen en springen het podium op om te dansen.

Een avondje bij The Medics heeft één grote garantie en dat is dat je sowieso een leuk feestje hebt. De jongens moeten misschien nog wel groeien in dat ze wat mogen variëren in hun nummers maar het is zeker een aanrader om een keertje een bezoekje te brengen aan deze band.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

 foto The Medics - 16/9 - Tivoli  foto The Medics - 16/9 - Tivoli  foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli The Medics foto The Medics - 16/9 - Tivoli
 
 

BEN HOWARD - 22/9 - HEDONBen Howard is als wijn, wordt beter naarmate hij ouder wordt. Was al goed op...

10 JAAR FESTIVALINFO - 15/9 - MELKWEG Feest! Festivalinfo bestaat tien jaar en daarom organiseerden we een concert...