VERSLAG: Judas Priest - 7/6 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Judas Priest in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

Judas Priest - Epitaph Tour

Na ruim 40 jaar muziek maken, gaf Judas Priest vorig jaar aan te gaan stoppen. De afscheidstournee van de band onder de noemer “Epitaph” is begonnen op 8 juni 2010 in de 013 te Tilburg. Voor deze band die aan de wieg heeft gestaan van de heavy metal is het niet moeilijk de zaal te vullen, het concert is dus al ruim van tevoren uitverkocht.

Een support act is er vanavond niet bij, Halford & Co trappen zelf om stipt 20.30u af op het podium dat bomvol staat met attributen. “The Priest is back” met een grote show met afwisselende doeken op de achtergrond, pyro’s en een podium vol ijzeren kettingen. Dat gitarist K.K. Downing er mee is gestopt heeft de band opgelost in de persoon van Richie Faulkner, die het met zijn eerste Judas Priest concert duidelijk naar zijn zin heeft.

In plaats van een best of set met de grootste klassiekers heeft de band gekozen om te proberen het beste werk te pakken maar verspreid over alle albums van Judas Priest, van de eerste plaat Rocka Rolla uit 1974 tot aan het meest recente werk uit 2008 speelt de band werk van maar liefst 14 verschillende albums.

Er wordt geopend met ‘Rapid Fire’ en ‘Metal Gods’ van een van hun beste albums, British Steel. Al snel volgt ouder werk als ‘Starbreaker’ en ‘Diamonds and Rust’. Uiteraard komt ook werk van het laatste album Nostradamus aan bod, werk als ‘Prophecy’ en ‘Nostradamus’ past prima tussen de andere klassiekers van Judas Priest.

Wanneer de band anderhalf uur heeft gespeeld wordt begonnen aan de verplichte klassiekers: ‘Breaking The Law’ en ‘Painkiller’ zorgen voor het nodige headbangen en in de toegift komt zanger Halford op zijn Harley Davidson het podium op rijden en speelt de band ‘Electric Eye’, ‘Hell Bent For Leather’ en ‘You’ve Got Another Thing Comin’.

Na twee uur heavy metal, met daar in zo’n twintig nummers van vele albums, missen we toch nog enkele klassiekers. ‘Living After Midnight’ wordt door velen in de zaal gescandeerd, maar het zit er niet meer in.

Het geluid in de 013 was vanavond prima en het publiek laat niets dan waardering horen voor de band. Van voor tot achter werd mee geklapt, gezongen en geschreeuwd. Judas Priest heeft wederom zijn grote status waar gemaakt. Als je de kans hebt om een van de shows op deze tour mee te pakken, zal je niet teleurgesteld worden.

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013 Judas Priest foto Judas Priest - 7/6 - 013
 
 

VILLAGERS - 14/5 - PARADISODe Ierse band Villagers stond vorig jaar in de kleine zaal van Paradiso....

KRACH - 1/5 - 013 Krach is een van de beloftes van 2011. Van Nederlandse bodem en al volop aan...