VERSLAG: Pendulum - 12/10 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Pendulum in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Steven van Beek  

Pendulum

Feestband Pendulum is overal welkom. Vorig jaar stonden de Australiërs op het metalfeestje Sonisphere met onder andere Metallica en ook gaven ze een optreden op Pinkpop en Lowlands. Maar de band zou net zo goed geboekt kunnen worden voor Mysteryland, of een dergelijk dance-feest. Je ziet het niet vaak, maar het voelt toch heel normaal aan dat 013 in Tilburg deze avond gevuld is met een mengeling bestaande uit metal-heads, hip dancevolk, nerds en hooligans. Deze samensmelting van subculturen voelt al ruim voordat de hoofdact het podium betreedt goed aan. De energie, de zin, is flink aanwezig. ”Laat ze nu maar komen!” schreeuwt een meisje tegen haar vriend, die koortsachtig naar het podium loert.

Als de lichten doven, wordt de energie in de zaal verder opgeladen. Alle handen gaan de lucht in, het geschreeuw overtreft de eerste tonen. En als de beat ingezet wordt, gaat het los. Als je een hoofdje voorin probeert te volgen, lijkt het alsof je naar een tenniswedstrijd kijkt. Men gaat van links, naar rechts, van voor, naar achteren. Ongelukken blijven uit, agressie is niet het goede woord, energie is het sleutelwoord vanavond.

Pendulum weet heel goed hoe ze anderhalf uur de zaal los kan krijgen. We krijgen een mix van oud en nieuw werk voorgeschoteld, de bekende tunes van ‘Slam’, ‘Fasten Your Seatbelts’, ‘Tarentula’, Blood Sugar’, ‘Voodoo People’ gaan erin als zoete koek en MC The Verse weet de zaal met speels gemak voor zich te winnen. De wave gaat door 013, de pit voorin gaat door de knieën om vervolgens tot een explosie te komen en de handen gaan regelmatig de lucht in.

Feestband Pendulum is een garantie voor een beukende menigte en een aanwinst voor elk festival. Geliefd bij metal-liefhebbers, dance-fanaten, muziekpuristen en Top 40-fans. De 013 en de Melkweg is Pendulum ontgroeid, volgend jaar zal een zaal als de Heineken Music Hall ongetwijfeld van voor tot achter los gaan.

FOTOGRAFIE: Roy Maas  

Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013 Pendulum foto Pendulum - 12/10 - 013
 
 

THE WOMBATS - 12/10 - MELKWEGThe Wombats gaven een voorproefje van het nieuwe album dat binnenkort uit...

65DAYSOFSTATIC - 7/11 - EFFENAAR Het britse viertal 65daysofstatic laat zien dat ze een live sensatie zijn met...