VERSLAG: Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo

Podiuminfo was aanwezig bij Rolo Tomassi / Trash Talk in Dynamo voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG:

Rolo Tomassi

Voor een bak stevige pleurisherrie kun je in Eindhoven altijd wel terecht in Dynamo. Metal, hardrock, punk, hardcore en alles wat hierop voortborduurt kan wel onderdak vinden in het evenementencomplex. Een gevarieerde line-up staat op de eerste aprildag in de kelder van Dynamo, met de Britten Throats en Rolo Tomassi en het Amerikaanse Trash Talk.

Wanneer Throats speelt, is het nog relatief rustig in de metalkelder. De bandnaam komt niet uit de lucht vallen, want de strot van de frontman gaat er behoorlijk aan. Veel boeiender is de tweede act vanavond, Rolo Tomassi. De band uit Sheffield draait met name om zangeres Eva Spence, die Rolo Tomassi internationale bekendheid bezorgde vanwege haar grunts. Toch lijken Spence en haar band nog relatief onbekend in Eindhoven en omgeving, gezien de ietwat schamele opkomst. Geheel onterecht overigens, want Rolo Tomassi is niet zomaar een metalbandje met een zangeres.

Lief. Dat is het eerste woord dat je te binnen schiet bij het zien van Eva Spence. Het kleine blonde meisje met haar grote poppenogen en vriendelijke glimlach straalt niets uit van de stevige muziek die haar band maakt. Los van het Slipknot-t-shirt, dat Spence als een soort tuniek draagt. Haar feeërieke stem is een rustpunt in de muzikaal erg technische wervelwind van gitaren, drums en synthesizers. Spence is een bounty-eiland tijdens een tropische storm. Maar dan barst de vulkaan uit op het eiland. Met heftige gegrunt verandert dat lieflijk ogende meisje in een wild beest. Ontzettend stoer. Rolo Tomassi is niet per definitie een metalband. Je zou het ook een moderne jazzband kunnen noemen. In zekere zin sluit het aan bij wat Focus veertig jaar geleden al deed. Eva Spence bekent na afloop van het optreden toch vooral een metalmeisje te zijn.

Volgens mensen die er verstand van hebben is Trash Talk een band die we in de gaten moeten houden. Het gaat er hard aan toe en de pit beslaat ongeveer de helft van de kelder. Los van hoe je verder over de band uit Sacramento denkt, is het een beetje raar dat de zanger onze volkscultuur komt bekritiseren op het podium. "Zwarte Piet is racistisch", brult hij. Dus omdat het in de VS "not done" is om als je blanke te schminken als een zwarte man, is het ook maar meteen overal ter wereld racistisch? Ruimte voor discussie is er bij deze schreeuwlelijk niet bij op het podium. Het publiek lijkt er ook weinig boodschap aan te hebben, al valt Trash Talk muzikaal wel degelijk in de smaak.

FOTOGRAFIE: Erik Luyten  

12
Throats foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Rolo Tomassi foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Trash Talk foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Trash Talk foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo Trash Talk foto Trash Talk / Rolo Tomassi - 1/4 - Dynamo
 
12
 

MY FAVORITE SCAR - 2/4 - THE ROCK TEMPLEDè metal-sensatie van eigen bodem, My Favorite Scar, staat live als een huis...

CARO EMERALD - 27/3 - 013 Met een nummer 1-single en een nummer 1-album in de hitlijsten, kan je jaar...