VERSLAG: Sandy Dane - 16/4 - Bitterzoet

VERSLAG:

Sandy Dane

Ieder medium heeft zijn eigen supersterren. Zo ook Twitter. Mensen die voorheen in het dagelijkse leven rustig de boodschapjes konden doen bij de buurtsuper, worden nu met hun twitternaam begroet aan de kassa. Ook Nederlandse artiesten zijn massaal aan het tweeten. Een aantal hiervan heeft mede middels Twitter een trouwe schare fans opgebouwd, zonder opmerkelijk veel airplay op de radio. Één hiervan is Sandy Dane.

Met een MySpace-account onder haar echte naam Sandy Touwslager werd de zangeres uit Almere gescout door A&R-manager Tony Cornelissen en vervolgens getekend door Sony Music. Het digitale sprookje kreeg een vervolg in de vorm van een twitter-identiteit met veel followers. Sandy Dane stuwt met haar 2.0-escapades zelfs de single 'Beautiful And Ugly' hoog de iTunes-singleslijst in. Haar followers verschijnen vervolgens in grote getalen voor de deuren van de Amsterdamse popzaal Bitterzoet, op de avond dat Sandy haar debuutalbum presenteert.

Bij aanvang van haar optreden lijkt de zangeres overweldigd door de enorme opkomst. De meegenomen voorraad cd's - die bezoekers cadeau krijgen bij aanschaf van een toegangskaartje - is al bijna verdwenen voordat er ook maar een noot gespeeld is. Zodra het eerste nummer wordt ingezet, zijn alle ogen gericht op de jarige Sandy Dane. Met haar deels nieuwe band levert Dane nauwkeurig gespeelde versies af van de liedjes op debuutplaat 'Beautiful And Ugly'.

Nummers als 'One Way Ticket' en 'Mr. Pianoman' zijn voorzien van een pakkend country-achtig arrangement, terwijl 'Peace, Love & Ice Cream' en 'Better Than Before' vrolijke doch dromerige popliedjes zijn. 'He Knows' geldt als het meest ernstige liedje van Sandy Dane en wordt in stilte aangehoord door de fans. Het zomerse 'Sunday Sunshine' is zeer toegankelijk vanwege de opzwepende Motown-beat en is daarmee een potentiële single. Zomer of niet; Sandy straalt. De plaat is eindelijk af en de mensen die haar volgen op Twitter zijn uitsluitend positief. Dan straal je net even wat meer. 2.600 followers can't be wrong.

 

GRACE JONES - 13/4 - VREDENBURGNa een lange wacht van twee uur betrad de diva der diva's dan eindelijk het...

LOSTPROPHETS - 16/4 - MELKWEG De Lostprophets zijn in Nederland, en dat zullen we weten ook. Na Tilburg is...