VERSLAG: White Lies - 20/10 - Effenaar

VERSLAG: Janske van den Broek  

White Lies - 20/10 - Effenaar

Vandaag spelen de White Lies tijdens hun driedaagse clubtoer in de Effenaar. Het concert is al weken uitverkocht. Veel bezoekers hebben de band ook op de verschillende zomerfestivals als Pinkpop en Lowlands gezien en komen ze nu in een intiemere setting bewonderen.

De uit Londen afkomstige band bestaat uit het jonge trio Harry McVeigh (zang en gitaar), Charles Cave (bas en achtergrondzang) en Jack Lawrence-Brown (drums). In de twee jaar dat de band bestaat hebben ze al veel succes gehad met hun debuutalbum To Lose My Life….

Voor deze tour hebben ze de band Darker My Love uit Los Angeles meegenomen als voorprogramma. Darker My Love is voor de eerste keer in Nederland en is zeer vereerd om in de Effenaar te mogen spelen. In Amerika hebben ze alleen nog maar in kleinere clubs gespeeld met zo’n 300 toeschouwers.

Wanneer de mannen het podium betreden lijkt het even alsof we naar ‘Revenge Of The Nerds’ kijken. Maar zodra de eerste noten door de speakers klinken laten ze horen dat ze toch wel erg goed zijn. Langzaam worden de nummers energieker en wordt er naar een hoogtepunt gewerkt. De pianist Will Canzoneri speelt zelfs met zijn armen gekruist tegelijk op twee verschillende orgels. Helaas zijn ze voorlopig nog niet van plan om hun muziek in Nederland uit te brengen. Jammer, want ze hebben zeker de potentie om door te breken.

Hierna is het eindelijk tijd voor de White Lies. De Effenaar is inmiddels tot de nok gevuld met nieuwsgierige toeschouwers. Met het nummer ‘Farewell To The Fairground’ openen ze de avond. McVeigh heeft vanavond zelfs zijn unieke White Lies Nike’s aangetrokken. Met zijn jonge uitstraling en leeftijd van slechts 21 jaar is zijn volwassen stem nog opvallender. De meiden achter mij kunnen er maar niet over ophouden dat hij nog zo’n broekie is.

Alle nummers van het album To Lose My Life… worden gespeeld en meegezongen door het publiek. Ook spelen de mannen voor de eerste keer het nummer ‘You Still Love Him’ en ‘Heaven’, een cover van de Talking Heads.

McVeigh is vanavond erg goed bij stem en weet alle noten juist te raken. Helaas komt er na een uur alweer een eind aan deze goede show. Hopelijk maken de mannen snel een nieuw album zodat we bij een volgend concert langer van ze kunnen genieten.

FOTOGRAFIE: Roy Maas  

Darker My Love foto White Lies - 20/10 - Effenaar Darker My Love foto White Lies - 20/10 - Effenaar Darker My Love foto White Lies - 20/10 - Effenaar White Lies foto White Lies - 20/10 - Effenaar White Lies foto White Lies - 20/10 - Effenaar White Lies foto White Lies - 20/10 - Effenaar White Lies foto White Lies - 20/10 - Effenaar White Lies foto White Lies - 20/10 - Effenaar
 
 
festival logo

WAYLON - 23/10 - EFFENAARWaylong is de eerste Nederlandse soloartiest op het Motown label. We hebben...

festival logo

MARCO BORSATO - 21/10 - GELREDOME Marco is duidelijk geen zakenman, maar des te meer een artiest. En deze ras...