RECENSIE: Adrenaline Mob - We The People

Adrenaline Mob
recensie cijfer 2017-09-01 Het politieke rumoer van de laatste tijd is nu uiteraard volop terug te horen in de muziek, waar menig muzikant zijn of haar kijk geeft op de toestand in de wereld. Ook het hardrock collectief Adrenaline Mob doet een duit in het zakje met hun nieuwe langspeler We The People, waar ze de ontwikkelingen tijdens de laatste Amerikaanse verkiezingen, met het ordinaire moddergooien en vingerwijzen, in hun nummers laten doorwerken.

Geheel vanzelfsprekend en makkelijk kwam het allemaal niet tot stand want de band kende veel tegenslag. Amper bekomen van een groot ongeluk tijdens de tournee, werd drummer AJ Pero, die de grote schoenen van de vertrokken Mike Portnoy had mogen vullen, getroffen door een noodlottige hartaanval. Nadat ze deze klap te boven waren gekomen, moest er nog een nieuwe drummer gevonden worden. Uiteindelijk viel de keus op Jordan Cannata en konden de opnames van de nieuwe nummers beginnen, die grotendeels geschreven werden door zanger Russell Allen en gitarist Mike Orlando. En zoals te verwachten zijn het stuk voor stuk drukke hardrock liedjes, boordevol testosteron om je vuisten bij in de lucht te steken.

Vliegensvlug gitaarspel en gillende solo’s buitelen over razendsnelle drumfills en beukende grooves, zodat het binnen de kortste keren duizelt voor je ogen. Ondanks dat het allemaal zeer knap en kunstig is, zou je toch ook wat vernuft van deze mannen verwachten, maar helaas is dat niet het geval. Het voelt zelfs vaak ongeïnspireerd aan, zoals het gepiel in ‘The Killer’s Inside’ en soms is het zelfs lelijk zoals in ‘Chasing The Dragons’. Het is alsof ze alleen maar zo druk en snel mogelijk willen spelen en tussen al dit geweld door klinkt ook de zang van Allen erg aanstellerig. Daarbij is het dieptepunt te horen in ‘Blind Leading The Blind’, wat gewoon zeer matig klinkt. Ondanks de sociale geëngageerdheid, zit het tekstueel ook helemaal scheef. “Why can’t we just get along?” klinkt het nog in ‘We The People’ wat zeker op dit moment een erg relevante vraag is. Maar helaas komt de urgentie niet echt over.

In ‘Raise ‘Em Up’ zingt Allen “everybody raise your hands in the air” gevolgd door “raise em up like you just don’t care”. Het is bijna niet te geloven dat iemand dit serieus bedoelt en met droge ogen in een tekst gebruikt. De plaat sluit af met het beste nummer van de plaat, de Billy Idol cover ‘Rebel Yell’. Het is treffend dat het beste van We The People niet van de band zelf is, waar ze overigens weinig aan het nummer hebben toe te voegen. Ondanks alle goede bedoelingen is het allemaal ondermaats en mag je veel meer verwachten van deze groep muzikanten. Kortom, erg teleurstellend en liefhebbers van het hardere werk zullen hier weinig plezier aan beleven.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Adrenaline Mob Label:Century Media
Vallenfyre

Vallenfyre - Fear Those Who Fear HimVoor wie het niet weten: Vallenfyre is de band van Paradise Lost-gitarist...

Cover Heaven In Her Arms - White Halo

Heaven In Her Arms - White Halo Een band die zijn naam ontleent aan een nummer van Converge, legt de lat al...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT