RECENSIE: Sivert Høyem - Live At Acropolis

Sivert
recensie cijfer 2017-08-30 Het is niet zomaar voor iedere artiest weggelegd: optreden in het 2000 jaar oude openluchttheater Odeon van Herodes Atticus op de flanken van de Acropolis in Athene. De Noorse zanger Sivert Høyem, oud-voorman van Madrugada, zag deze droom werkelijkheid worden en trad er in 2016 tweemaal op. Hiervan is een registratie in beeld en geluid gemaakt, Live At Acropolis, in de vorm van een box met daarin een dubbel CD en een DVD.

Zowel op de CD’s als op de DVD zijn dezelfde nummers te vinden waar ook de volgorde overeenkomt. Er is één verschil: op de DVD vinden we ook nog het monumentale Madrugada-nummer ‘The Kids Are On High Street’. Zoals valt te verwachten, speelt Høyem meer nummers van die succesvolle band, maar over het algemeen ligt de nadruk op zijn solowerk, met het zwaartepunt op de laatste langspeler Lioness. Met zijn solonummers wist hij nooit het niveau te bereiken van Madraguda, al zijn er een aantal uitschieters. Deze laatste plaat is niet echt zo’n uitschieter en dat maakt ook dat dit live album wat onbevredigend is.

Dat ligt niet aan de productie, die fraai genoeg is met helder geluid en waar de toegevoegde strijkers goed te horen zijn. Het is de sobere sfeer van de nummers, die veel op elkaar lijken en veelal in hetzelfde tempo zijn. Uiteraard is de donkere bariton van Høyem van uitzonderlijke klasse, maar het wil nooit echt overweldigend worden. Daarvoor kabbelt het te veel voort. Dat is doodzonde want met nummers als ’Prisoner Of The Road’ bewijst hij wel degelijk nog steeds sterke liedjes te kunnen schrijven, die ook live stevig overeind blijven.

Ondanks bijvoorbeeld een fraaie uitvoering van ‘Sleepwalking Man’ met zwierige strijkers en het gastoptreden van Mary Monroe op ‘What’s On Your Mind’, begint het album op den duur zelfs wel een beetje te vervelen en voelt de meer dan een uur live muziek lang aan. Het geweldige ‘The Kids Are On High Street’ kan daar uiteindelijk ook niets aan veranderen.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Sivert Høyem Label:It\'s All Happening
Cover Hidden Orchestra - Dawn Chorus

Hidden Orchestra - Dawn ChorusHet startpunt van het ontstaan van Dawn Chorus ligt reeds ver achter ons....

Cover TDW - The Antithetic Affiliation

TDW - The Antithetic Affiliation Progrock is in Nederland een populair genre, maar wanneer je eens goed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT