RECENSIE: Booka Shade - Galvany Street

Booka
recensie cijfer 2017-07-27 De Duitsers van Booke Shade draaien alweer even mee. Relatief anoniem, want grote hits zijn hun bespaard gebleven. Of je moet die misplaatst gebruikte sample van ‘Body Language’ in ‘You Don’t Know Me’ (van Jax Jones, die wel hoog scoorde eind 2016) meetellen.

Nee, Booka Shade is niet van de hits. Behalve dan bij de liefhebbers, die terecht weglopen met het duo. En dat zullen ze ook weer doen met de nieuwe plaat van de mannen, Galvany Street. Toch vallen we maar gelijk even met de grootste mispeer in huis. Zoals bij hun recente concert in de Melkweg al duidelijk werd: de mannen zijn voor een aanzienlijk deel van hun nieuwe productie een trio geworden. Op liefst zeven van de tien tracks op hun nieuwe album horen we Craig Walker meezingen.

En dat werkt niet altijd. Sterker nog: opener ‘Digging A Hole’ en het direct daarop volgende ‘Numb The Pain’ zuchten een beetje onder de bijdrage van de vocalen. De nummers voelen ietwat gemakkelijk, omdat ze een zanglijn moeten dragen. Terwijl Booka Shade juist zo heerlijk uit de hoek kan komen met vernuftige beats en fijne elektronische trucjes.

Toch zijn ze het niet verleerd, de Duitsers. Vanaf porno-interlude ‘Magnolia’ gaat het niveau omhoog. Zo zijn ‘Babylon’ en ‘Broken Skin’ al heerlijke dansplaten, maar bij ‘Eyes Open’ gaat de hartslag echt omhoog. Dit zijn de tracks waar Booka Shade zo goed is: spacend, pulserend, melancholisch en prachtig gelaagd. Met het juiste effect op zijn stem is Walker bovendien een aangename vocalist, zo blijkt. Dit is het nummers waar je het album voor koopt en waar je telkens naar verlangt als je het opzet.

Helaas is ‘All Falls Down’ dan weer zo’n nummer waar meer in had gezeten als Walker uit de studio was geweerd. Toch is ‘All of This and Nothing’ weer een prima slottrack en met die constatering mogen we gewoon concluderen dat Booka Shade weer een prima plaat heeft afgeleverd. Galvany Street is niet perfect, maar je kan de doorgewinterde house-mannen ook niet verwijten dat ze niet experimenteren. Goed, sommige nummers hadden beter gekund, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een paar heerlijke kippenvelmomentjes.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Booka Shade Label:Blaufield Music
Venice

Venice - Into The Morning BlueEen recensie van een nieuw album van Venice kan al voor beluistering...

Cover Various - American Epic - The Sessions

Various - American Epic - The Sessions Dat Jack White een liefhebber is van oude blues muziek is bekend. De liefde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT