RECENSIE: Intense - As Our Army Grows

Intense - As Our Army Grows
recensie cijfer 2007-03-19 De voorkant van het promo hoesje van Intense dat ik hier in mijn handen heb doet al het een en ander vermoeden, maar de achterkant benadrukt nog eens goed middels vetgedrukte letters dat het hier om power metal gaat. Daarmee wordt inderdaad precies de spijker op de kop geslagen.

De eerste band die in mijn achterhoofd opkomt als ik het schijfje aanzet is Iced Earth, de oude Iced Earth wel te verstaan. Misschien iets minder stevig, maar de vergelijkingen zijn legio. Vooral de zang doet denken aan bovengenoemde band denken. Voor de rest valt er eigenlijk niet zo gek veel te vertellen. Het hele album draait soepel door, zonder dat er erg opvallende dingen gebeuren. Hier en daar wat verschil in tempo en af en toe een plezante solo, maar voor de rest gebeurt er weinig opzienbarends.

Dit is ook direct mijn grootste kritiekpunt op het album. De band laat zien de taal der powermetal goed te verstaan, maar weet er nog geen eigen gezicht aan te geven. Desalniettemin kunnen fans van het genre die niet uit zijn op vernieuwing deze plaat blind aanschaffen.
Recensent:Danny van den Brink Artiest:Intense Label:Napalm Records
Empyrios - And the rest is silence

Empyrios - ... And the Rest is SilenceWanneer je de biografie van Empyrios leest oogt de Italiaanse band als een...

Battlelore - Evernight

Battlelore - Evernight ‘Finse metal’ staat er op de cd, waardoor deze band meteen veel vooroordelen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT