RECENSIE: Chain Wallet - Chain Wallet

Chain Wallet
recensie cijfer 2010-03-30 Bergen, de stad in Noorwegen staat erom bekend dat zomerse temperaturen een zeldzaamheid zijn, en het is dan ook geen wonder dat Chain Wallet, een band uit Bergen, een sound heeft die doet denken aan slecht weer, maar ook onvermoeid optimisme. De sound van het gelijknamige album Chain Wallet moet volgens de band doen denken aan de acute paniek van een persoon met als gevolg de spanning tussen urgentie en inertie. Dit klinkt misschien allemaal nog een beetje vreemd, maar als we het album onder de loep nemen vallen de woorden enigszins op hun plek.

Het eerste nummer heet ‘Abroad’, en zoals eerder al aangegeven, we zijn gelijk in Noorwegen. De mist hangt tussen de bergen en het regent buiten. Toch zit er geen negatieve noot in het hele nummer, waarvan de sound aanvoelt alsof het uit de vroege jaren 90 komt. De muziek jaagt niet op, maar heeft een prettig tempo dat de luisteraar zachtjes meeneemt naar de rest van het album. ‘Abroad’ is uitnodigend en aankondigend, want het zet de toon voor de rest van het album waar de band alleen nog maar meer van zichzelf laat horen.

'Faded Fight' is misschien wel het beste nummer van het album. Het is een track waarvan niemand zou opkijken als hij op de radio voorbij zou komen en heeft dit te danken aan het wederom fijne tempo met daarnaast een vrolijke melodie.

Al met al is het een zeer fijn album om naar te luisteren en deze eerste release doet veel goeds hopen voor de toekomst. Spijtig genoeg staan er nog geen tourdata voor de lage landen op het programma, dus de liefhebber zal het de komende tijd moeten doen met alleen de CD. Wat de drie heren uit Bergen betreft: zij kunnen voorlopig gaan genieten van hetgeen ze neer gezet hebben, dan gaan wij dat ook doen.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Chain Wallet Label:Pias
Cover Torgeir Waldemar - No Offending Borders

Torgeir Waldemar - No Offending Borders Torgeir Waldemar deed in 2014 de wereld in positieve zin opschrikken met...

Cover Delicate Steve - This Is Steve

Delicate Steve - This Is Steve Mocht de artiestennaam Delicate Steve je niets zeggen, wees dan gerust,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT