RECENSIE: KingFisher Sky - To Turn The Tables

Kingfisher Sky
recensie cijfer 2017-03-23 We hebben een tijdje niets van Kingfisher Sky gehoord, maar gelukkig is er weer een teken van leven in de vorm van de EP To Turn The Tables. De band werd in 2007 door voormalig Within Temptation slagwerker Ivar De Graaf en zangers Judith Rijnveld opgericht en bracht sindsdien drie prachtige albums uit, waarvan de laatste Arms Of Morpheus in 2014 uitkwam.

To Turn The Tables bevat maar één nummer, maar wel eentje van bijna tien minuten. De track bevat alle elementen die Kingfisher Sky zo aantrekkelijk maakt. De band onderscheidt zich van collega bands als Within Temtptation, Epica en Delain, door een meer organischer en open geluid. Tevens is bij de muziek van Kingfisher Sky de link naar progrock snel gelegd. In deze ene song horen we natuurlijk de cello van Maaike Peterse, maar ook het vintage orgeltje valt op. Het nummer begint wel op een manier zoals we van de genoemde symfonische metalbands goed kennen, maar via allerlei folky Ayreon-achtige passages komen we bij een rustig tussenstuk dat laat horen wat een geweldige zangeres Judith Rijnveld is. Hierna worden we ook weer flink heen en weer geslingerd in diverse instrumentale sferen waarin de toetsen vaak het hoogste woord hebben. Verder is een rol voor gastmuzikant Kristoffer Gildenlöw weggelegd die een stukje fretloze bas speelt en doet Ludo de Goeje een duit in het zakje met zijn viool. Zo zijn er dus flink wat elementen gepropt in slechts één song.

Prachtig geproduceerd door Joost van den Broek is To Turn The Tables een fijne EP die doet verlangen naar meer. We hopen dan ook dat Kingfisher Sky snel met een nieuw album komt.
Recensent:Jan Didden Artiest:KingFisher Sky Label:Suburban
Cover Downcast Collision - Rise Up

Downcast Collision - Rise UpEen half jaartje geleden kreeg ondergetekende From The Ashes Of Eden van...

Feather

Feather & the White - Like A Million Dollar In de afgelopen jaren bracht Feather and the White succesvol diverse EP's...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT