RECENSIE: J-stars - Onkruid

J-Stars - Onkruid
recensie cijfer 2007-03-11 Johan Stevens, zanger en tekstschrijver van de J-Stars, is als ik het goed heb geen ochtendmens. Op de CD Skadilemma, het debuutalbum van deze skaband, ging het nummer ‘Ziekmelding’ al over ”een perfecte dag voor een ziekmelding”. Op het nieuwe album van de band, Onkruid, zingt hij ook weer over zijn moeite met ’s ochtends op gang komen. ‘Het Beste’ gaat over de snoozestand van de wekker en de koffie die op is, met als gevolg te laat komen op je werk.

Hij mag dan even nodig hebben om ’s ochtends op gang te komen, wanneer hij dat eenmaal is gaat hij er goed tegenaan. De Nederlandstalige ska van de J-Stars klinkt op Skadilemma weer behoorlijk up-tempo, de band stoomt door als een stoomtrein.
Het leuke van de teksten van Johan Stevens, is dat ze makkelijk te begrijpen zijn, de onderwerpen en het taalgebruik zijn alledaags, maar tegelijkertijd wordt er veel geknipoogd naar oer-Hollandse spreekwoorden. Zo is het gras Altijd Groener aan de overkant en gaat het nummer Gek Genoeg over een man die zijn hele leven zich aan de norm houdt: “doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Na zijn pensioen gaat hij leuke dingen doen, hij heeft plannen genoeg, maar wanneer het zover is begeeft zijn hart het.
“Onkruid vergaat niet, dus kom maar op! Het is de plant die heel veel hebben kan en daarom heb ik ook zo’n harde kop!” zingt Stevens dan ook. Durf te leven, durf te feesten!

Als bonus is er nog het nummer Nice Time. Dit is een cover van het nummer van reggae grootheid Bob Marley, bewerkt door Tobias Breekveldt, zanger van Rude Rich & The High Notes. Dit nummer is een goede bonus, het voegt aan het randje van het schijfje nog echt iets toe. Het is het rustpunt aan het einde van een CD vol energie.
Recensent:Ike Breed Artiest:J-stars Label:After Midnight
Opgezwolle - De Film

Opgezwolle - Eigen Wereld (De album film)Begin vorig jaar verscheen het album Eigen Wereld van Opgezwolle en al...

Piepschuim - Kliniek

Piepschuim - Open Podium in de Kliniek Piepschuim is een theatergezelschap dat bestaat uit Cor Burger, Robbert...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT