RECENSIE: Rivers - Both Of Your Wings

Rivers
recensie cijfer 2017-02-16 Rivers is een zevenkoppige formatie uit Amsterdam. Het zevental bestaat naast frontdame Annika IJdo uit bassist Ralf Pouw, drummer Benjamin Rheinländer, gitaristen Bram van Langen en Korné Ter Steege, Tim Langendijk (pedalsteel) en Jasper Zuidervaart (dobro). Op de EP Both Of Your Wings wordt de band nog aangevuld met Danny La Haye op dubbele bas. Rivers maakt popmuziek waarin een duidelijke voorliefde doorklinkt voor Amerikaanse rootsmuziek: country, bluegrass, en folk. Zangeres IJdo heeft een helder stemgeluid dat goed aansluit bij het instrumentarium van de band en zich goed laat combineren met de meerstemmige zangpartijen van de heren muzikanten. De songs zijn volgens hun biografie beïnvloed door de periode die zangeres IJdo doorbracht in Memphis.

De nummers op Both Of Your Wings zijn voorzien van persoonlijke (autobiografische?) teksten. Zo gaat opener ‘Sober’ over teleurstelling in de liefde met beeldende zinnen als “I’m the One to show you the door” en “I don’t have to keep you sober”. Het melancholieke ‘Both Of Your Wings’ gaat over de liefde tussen ouder en kind en de pijn en onzekerheid die het verlaten van het ouderlijke nest met zich meebrengt. Op het opgewekte ‘Warpaint’ wordt een magisch avondje uit bezongen (”Put your best dress and high heels on“). Het melancholieke ‘Eagles Fly’ sluit de EP in stijl af.

Met Both Of Your Wings levert Rivers haar visitekaartje af met zes persoonlijke en frisse popliedjes in een smaakvol countryjasje. Liefhebbers van Ilse de Lange en The Common Linnets kunnen hier zeker mee uit de voeten. Daar heb je geen cowboylaarzen voor nodig.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Rivers Label:It\'s All Happening
Cover CHARCOALCITY - Greyscale

CHARCOALCITY - GreyscaleVoor de Belgische Foo Fighters-fanaten onder ons is Peter De Zutter allicht...

Cover Royal Jake - Retaliate - The Answer

Royal Jake - Retaliate The Answer Een fanatiek drietal uit België dat gezamenlijk heel wat herrie weet te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT