RECENSIE: Kuma - Chapter One

Kuma
recensie cijfer 2017-01-26 Kuma is een powerrock trio uit de underground scene van Italië. De groep heeft voor Chapter One de repeteerruimte omgetoverd tot opnamestudio en vervolgens in slechts(!) drie dagen dit zevendelige album opgenomen.

In lijn met voorgaande albums is het werk van Kuma lastig te karakteriseren. De band werkt veel met improvisatie en zoekt veelal de uitersten van de rock op. Openingstrack 'Relax for a While' is hier een goed voorbeeld van en zet de toon voor het gehele album: het nummer opent in een ambient setting, waarna plots zeer zwaar en slepend instrumentaal werk te horen is.

Over het hele album genomen, en zelfs binnen de tracks, weet Kuma sterk te variëren in tempo's, samplegebruik en muziekstijlen. Hierdoor bevat Chapter One diverse tracks met ieder een compleet eigen sfeer. Een voordeel is dat er constant nieuwe aspecten van een track zijn om te ontdekken. Een nadeel is de drukte die vrijwel constant aanwezig is; voor de luisteraar is er weinig ademruimte ingevuld.

Chapter One is een interessante instrumentale plaat die ongeveer een half uur duurt, constant weet te boeien en die het prima zal doen op repeat. De keerzijde van het drukke werk is de druk die bij de luisteraar wordt gelegd om het album te begrijpen. Van structuur is namelijk vrijwel geen sprake. Maar dat hoeft ook niet altijd.

Recensent:Niel Verstegen Artiest:Kuma Label:Four Twenty Records
Cover Ivan Waters - Out Of Control

Ivan Waters - Out Of ControlAl op zijn vijftiende verliet Ivan Waters zijn ouderlijk huis in Australië...

Sage

Rachael Sage - Choreographic Er zijn Amerikaanse artiesten die het niet maken in hun thuisland, maar wel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT