RECENSIE: Cowboys Of The Sky - Kickstart

COTS
recensie cijfer 2016-11-29 Nee, ze komen niet uit het Wilde Westen. In tegendeel, het grof geschut van de heren van Cowboys Of The Sky is afkomstig uit het vredige Limburg. Jaren geleden bracht de band een plaat uit, waarna de heren voor bijna tien jaar uit elkaar gingen om vervolgens zo'n twee jaar geleden tóch weer bij elkaar te komen. Sindsdien is er hard gewerkt aan een nieuw album, dat zijn definitieve vorm heeft gekregen in Kickstart.

Kickstart opent energiek met 'Sugar' en vervolgtrack 'Kickstart', die de toon zetten voor de hierop volgende negen tracks die de plaat rijk is. Bereid je voor op een rodeo; het geluid van Cowboys of the Sky is zwaar, vettig en ontzettend energiek.

Niet alleen de strakke, goed uitgemixte drums zijn verantwoordelijk voor de vibe die de band met zich meebrengt. De gitaren knorren en ronken er op los en worden aangevuld met de vocalen van een zanger die merkbaar al zijn energie in de nummers blaast. Echter, het opvallendste kenmerk van de sound van Cowboys of the Sky is het werk van de dj.

Een dj, je leest het goed. De band heeft namelijk een vrij ongewone samenstelling, en dus zijn de tracks rijkelijk gevuld met goedgeplaatste samples, beats en scratches. Met deze toevoeging is het niet verwonderlijk dat er moeiteloos diverse stijlen worden aangehaald die in het verlengde van de rock liggen. Punk, stoner & surf, ze komen allemaal voorbij. De ijzersterke vervolgtrack 'B2BBGRMF' geeft duidelijk weer tot welke mogelijkheden de band in staat is.

Al deze geluiden maken Kickstart echter wel tot een zeer druk album. Bedenk hierbij dat de plaat elf tracks telt en slechts een half uurtje duurt... een rustpuntje had waarschijnlijk niet misstaan. Desondanks is Kickstart een zeer sterk album van eigen bodem. De heren van Cowboys of the Sky weten continu te verrassen met een unieke, eigen sound die aanspoort te bewegen. Yee-ha!
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Cowboys Of The Sky Label:Eigen Beheer
Sari

Sari Schorr - A Force Of NatureHet heeft maar weinig gescheeld of we waren haar in een opera of operette...

Cover The T.S. Eliot Appreciation Society - Turn It Golden!

The T.S. Eliot Appreciation Society - Turn It Golden! De Amerikaans-Britse auteur T.S. Eliot was een van de belangrijkste dichters...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT