RECENSIE: Jett Rebel - Don`t Die On Me Now

Rebel
recensie cijfer 2016-10-26 Jett Rebel is al een aantal jaar niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek, en met reden. Een tijd geleden kondigde hij aan drie albums kort na elkaar uit te brengen, en na Truck neemt Don’t Die On Me Now de tweede positie in, maar niet noodzakelijk qua kwaliteit. Op deze plaat horen we een gegroeide Jett, met goed doordachte tracks die zo uit de jaren ’70 zouden kunnen komen, invloeden van muzikanten uit dit tijdperk zijn dan ook overduidelijk. Het is echter geen kopie van een aantal grote helden, de stijl is weliswaar herkenbaar, maar wordt door Jelte volledig naar zijn eigen hand gezet.

Venus & Mars (de eerste officiële release van Jett Rebel met daarop fantastische festivalhits), is inmiddels al weer meer dan twee jaar geleden en in de tussentijd hebben we heel wat mooi nieuw materiaal van Jett Rebel’s hand mogen ontvangen. Dit laatste album springt er bovenuit met een aantal nummers die van echte kwaliteit getuigen. Neem bijvoorbeeld ‘Devious Child’, het eerste nummer van de plaat, wat bol staat van energie, Rock ’n Roll en pakkende teksten. Dit is Jett Rebel zoals we hem kennen. Daarnaast hoorden we zelden nog zo’n dijk van een rustigere track als ‘Green’. Niet opzwepend en geen festivalhit, maar een prachtig nummer dat uiterst geschikt is om goed voor te gaan zitten en een aantal keer achter elkaar te beluisteren. We horen geluiden die doen denken aan de al eerder genoemde jaren ’70, afgewisseld met een gitaarsolo van meesterlijke proporties.

Don’t Die On Me Now is een album waar Jett Rebel meer dan trots op mag zijn, hier laat hij zien wat hij in huis heeft en dat een ode brengen aan muzikale helden iets anders is dan nummers en/of gitaarlijntjes kopiëren. Er rest ons nog één album van het drieluik waar Jett mee bezig is, en na de eerste twee kunnen we niets anders doen dan zeer hoopvol afwachten wat voor geweldigs er binnenkort onze kant op gaat komen.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Jett Rebel Label:Sony Music
De Burgh

Chris de Burgh - A Better WorldHij ligt er al lang niet meer wakker van. Chris de Burgh heeft met A...

Cover Glass Animals - How To Be A Human Being

Glass Animals - How To Be A Human Being Meestal trekken we de conclusie na een weloverwogen analyse van de sterke en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT