RECENSIE: Mumford and Sons - Johannesburg

Johannesburg
recensie cijfer 2016-08-15 Mumford And Sons, bekend van geweldige stadion vullende hits deden het afgelopen jaar een tournee in Afrika, waar ze klaarblijkelijk geïnspireerd werden door de muzikale cultuur, want met deze EP Johannesburg weten ze de sound van Afrikaanse muziek te integreren met de welbekende middle-of-the-road Mumford and Sons sound. Op deze plaat horen we meer terug van het vorig jaar verschenen Wilder Minds dan van het eerdere werk, de banjo is bijvoorbeeld bijna nergens op de EP te horen, terwijl dat voor de eerste twee albums toch de doorslaggevende sound gaf.

Op de vraag of de Britse hitmachines de cross-over tussen pop en Afrikaanse muziek net zo majestueus voor elkaar hebben gekregen als bijvoorbeeld Paul Simon of Vampire Weekend, blijven we je het liefst een antwoord schuldig, maar al met al is het ze toch aardig goed gelukt om de feel van beide muziekstijlen bij elkaar te brengen, zonder al te ver van zichzelf af te dwalen. De meeste verwachtingen verdenken Marcus Mumford en zijn kompanen ervan dat dit uitstapje slechts een eenmalig iets is, en daar sluiten we ons ook bij aan. Dat is ook helemaal niet erg, Mumford and Sons komen het best tot hun recht met de eerder genoemde bombastische sound die hele stadions omver kan werpen, en dat vermogen hoor je op deze EP helaas niet overal terug.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Mumford and Sons Label:V2 Records
Bear`s Den

Bear's Den - Red Earth & Pouring RainZe hebben enkele felle jaren achter de rug. Na tournees met Ben Howard,...

Cover Stephen Marley - Revelation Pt. II: The Fruit Of Life

Stephen Marley - Revelation Pt. II: The Fruit Of Life Stephen Marley is één van de belangrijkste leden van de Marley familie....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT