RECENSIE: Lucifer's Dream - Remember

Lucifer
recensie cijfer 2016-10-19 Een jongedame met een haarkleur die varieert van aquablauw tot zeepaars en een in zwart leer geklede jongeman. Alternatief in de meest primaire zin van het woord. Zo ziet het synthpopduo Lucifer’s Dream eruit, en zo klinken ze ook. Hun eerste EP, Remember, is een dromerige mix van tienerpop en serieuzere synthesizer gedreven poprock. Op de vraag of dit duo het zal maken in de wereld van synthpop, durven we na het beluisteren van deze EP nog geen eenduidig antwoord te geven. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het Amsterdamse tweetal op een gewaagde manier aan haar carrière begint. En dat is alleen maar aan te moedigen.

Natuurlijk zou een eerste EP geen eerste EP zijn als deze niet boordevol van de beginnersfoutjes en amateuristische trekjes stond. Producent en componist Zidonian X laat wat steekjes vallen als het aankomt op volumeregeling en algemene kwaliteit van het geluid. In veel liedjes lijkt de balans tussen de verschillende geluidsbronnen net niet helemaal in orde. Maar ook het duo zelf presteert sporadisch net ondermaats. Zowel tekstueel als vocaal is af en toe duidelijk te horen dat er voor de twee nog aardig wat oefening te wachten staat.

Toch belooft Lucifer’s Dream meer te worden dan zomaar een dertien-in-een-dozijn bandje. Met een glazig, af en toe zelfs shoegaze-achtig stemgebruik en veel mineurtonen differentieert de zangeres zichzelf van de meeste standaard synthpopbandjes. Remember is een EP die, al dan niet in positieve zin, weet te verrassen. Daarom zou Lucifer’s Dream in de toekomst, met wat broodnodige oefening en finetuning, zomaar tot iets heel interessants uit kunnen groeien.
Recensent:Marijn Smid Artiest:Lucifer's Dream Label:Eigen Beheer
Cover Meiden van Kots - Kots CD

Meiden van Kots - Kots CDMoeilijk, moeilijk, moeilijk. Soms krijg je van die platen binnen waar je al...

Cover Teus Nobel - Social Music

Teus Nobel - Social Music Teus Nobel dat is zo’n muzikant die je kent, maar nog nooit van hebt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT