RECENSIE: Wild Palms - Live Together, Eat Each Other

Wild Palms
recensie cijfer 2016-09-21 Vijf jaar na de release van een succesvol debuutalbum is Wild Palms terug met nieuw werk. Op het album Live Together, Eat Each Other is duidelijk te horen dat de indieband een totaal nieuwe weg is ingeslagen en een eigen elektronische sound heeft weten te creëren met veel tripaspecten.

Live Together, Eat Each Other opent met het korte intronummer 'You Could Be Better', om vervolgens de luisteraar het eerste 'echte' nummer voor te schotelen, getiteld 'Ennio'. Direct valt op dat Wild Palms gekozen heeft voor een nieuwe aanpak voor dit album: de muziek is elektronischer dan voorheen en kenmerkt zich door R&B-invloeden en veel 'noise'. Zo zijn er op iedere track meerdere 'blurry' geluidslagen hoorbaar op de achtergrond.

De muziek is overal heftig bewerkt in de mix. Ruis en wazigheid zijn alom vertegenwoordigd op Live Together, Eat Each Other. Desondanks worden deze effecten nergens als storend ervaren. Het geheel klinkt altijd zeer aangenaam doordat de warme en zweverige geluiden een extra dimensie geven aan de zang- en drumpartijen.

De uitgebrachte single '100 Cymbals' kenmerkt zich het meest door de heftige instrumentale stukken en is een van de sterkere tracks op het album. Andere uitblinkers zijn 'Lance And Candice' en 'A Is For Apple'. Popliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen bij het horen van de sterke track 'Temper Gold', die tevens als single werd uitgebracht.

Met het meeslepende 'Feathers' komt Live Together, Eat Each Other gepast tot een eind. Wild Palms heeft zichzelf wederom overtroffen en een zeer sterk album afgeleverd. Het is duidelijk hoorbaar dat de groep niet stil heeft gezeten tijdens de afgelopen vijf 'stille' jaren.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Wild Palms Label:One Little Indian Ltd
Cover Xeno & Oaklander - Topiary

Xeno & Oaklander - TopiaryHet Amerikaanse duo Xeno & Oaklander brengt hun nieuwste plaat uit op...

Cover Olga Bell - Tempo

Olga Bell - Tempo Nee, het is niet de nieuwe plaat van Regina Spektor die je hebt opgezet. Toch...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT