RECENSIE: Justice (Belgie) - Escapades

Justice - Escapades
recensie cijfer 2007-03-05 Laten we ons allemaal even lekker afreageren met het tweede full-length album van Justice. Bijna vier jaar zijn deze vier Antwerpse mannen al bezig met het maken van muziek. In deze plaat hebben ze alles dat ze hebben gestopt. Dit album zou melodieuzer, soulvoller en groovender zijn. Met deze plaat heeft Justice een koerswijziging ingezet, waarvan verwacht wordt dat die goed uit zal pakken.

Zelf geven ze aan dat je het album een aantal keren moet horen voor het aanspreekt, maar zodra het dat doet, zal het je niet meer loslaten. Het duurt inderdaad even voor het aanspreekt, maar of het je nou écht niet meer loslaat…

De muziek op dit album is van betere kwaliteit dan de zang, deze is dreigend en veelbelovend. Het gitaarspel is subtieler geworden. Zanger FTS zingt soms alsof het hem grote moeite kost geluid uit te brengen. Het is bijna onverstaanbaar Engels, het lijkt puur te gaan om het rauwe geluid dat hij met zijn stem voortbrengt. Deze is erg eentonig, niet gevarieerd en doet de muziek geen gerechtigheid. Op voorgaande albums zong hij veel gecontroleerder en ingetogener.

De nummers op het album zijn gemiddeld twee keer zo lang. Op het album is niet bijster veel variatie te vinden. Wel is er verschil tussen bijvoorbeeld het zenuwentartende nummer ‘See me glow’ en het meer mellow ‘Oh how we laughed’. ‘Up and down’ heeft een sterke gitaarsolo en ‘Do you know’ subtiel baswerk. De drums zijn op dit album minder dominant aanwezig en het tempo is vertraagd. Het nieuwe werk van deze band is eerder metalcore te noemen dan hardcore. Alleen wellicht ‘I need air’ en ‘Push it to the edge’ hebben de ‘oude’ sound nog in zich. Punkzang met een rauw randje kan karakter hebben, maar in het geval van Justice staat het eerder als een drilpudding dan een huis.

Justice gaat volop toeren in Europa, Canada en Amerika. Het live meemaken van een concert van deze mannen maakt waarschijnlijk meer indruk dan alle op dit schijfje geperste agressie.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Justice (Belgie) Label:Reflections Records
The Decemberists - Crane Wife

The Decemberists - Crane WifeHoewel The Crane Wife al een paar maanden in de betere CD-winkels te koop...

DOAx2 cover

XBOX 360 - Dead Or Alive - Xtreme 2 Toen Dead or Alive luttele jaren geleden werd geintroduceerd leek het 'het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT