RECENSIE: The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The Queen

Good, bad and queen
recensie cijfer 2007-01-30 Het is iets te gemakkelijk om The Good, The Bad & The Queen het nieuwe project van Damon Albarn te noemen. Naast de Blur- en Gorillaz-zanger doen namelijk ook Paul Simonon en Tony Allen mee. De eerste was bassist van de legendarische punkband The Clash en de laatste was als drummer van Fela Kuti een van de grondleggers van de Afrobeat. Het vierde en minst bekende bandlid is gitarist Simon Tong, die ook gitaar speelde bij The Verve, op Blur’s Think Tank en bij de liveoptredens van de Gorillaz. Het album The Good, The Bad & The Queen werd geproduceerd door Danger Mouse, niet alleen bekend van The Grey Album, maar ook als producer van het tweede Gorillaz-album Demon Days en bovendien als de heflt van Gnarls Barkley. Je zou The Good, The Bad & The Queen in plaats van een project dus ook een supergroep kunnen noemen.

Door de enorme bekendheid van de afzonderlijke bandleden is het bijna onmogelijk om The Good, The Bad & The Queen als een gewoon debuutalbum te beluisteren en dat is jammer. The Good, The Bad & The Queen is namelijk wel een goed album, maar niet het grensverleggende meesterwerk dat je op basis van de reputaties van de heren Albarn, Simonon en Allen zou (mogen?) verwachten. The Good The Bad & The Queen klinkt eigenlijk vooral als een experimentele variant van Blur met veel akoestische gitaren en had dus ook heel goed als een soloplaat van Damon Albarn kunnen doorgaan.

The Good, The Bad & The Queen is zoals gezegd een goed album en bevat een aantal zeer sterke songs. Voorbeelden hiervan zijn ‘Herculean’, dat al de hoogste regionen van de Kink 40 haalde, opener ‘History Song’ en ‘Nature Springs’. Er zijn echter ook momenten dat de eenvormigheid de kop op steekt. Het is met name de zeer prominent aanwezige bas van Paul Simonon die ervoor zorgt dat de plaat tot het einde toe interessant blijft.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Good, The Bad & The Queen Label:Parlophone
Red Zone Cuba - Graveyard

Red Zone Cuba - Graveyard Pussy Graveyard Pussy is een toepasselijke titel voor de nieuwe Red Zone Cuba ....

Saosin

Saosin - Saosin Alles is groter in Amerika, zo ook de onuitputtelijke vijver van zogeheten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT